Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Fasola, dostępna w różnych odmianach, dzięki wysokiej zawartości białka jest podstawą diety wegetariańskiej.
Zawiera fitohormony, które łagodzą objawy menopauzy.
Dodatkowo wpływa na obniżenie poziomu cholesterolu i chroni przed chorobami nowotworowymi.
Jest nieocenionym źródłem witamin z grupy B, oraz E i A, a także potasu i kwasu foliowego.
Fasola jest jedną z najczęsciej uprawianych roślin strączkowych. Doskonale nadaje sie do zup, sałatek i potraw mięsnych.
wysoka zawartość błonnika
fasola biała drobna 100%
Informacje dla alergików: patrz na składniki zaznaczone POGRUBIONĄ czcionką.
Może zawierać gluten.
Wartość energetyczna | 632 kJ | 8.00% | |
w 100 g: 1263 kJ / 301 kcal | |||
% RWS* | |||
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
wysoka zawartość błonnika
Wymiar liczbowy 400
Opakowanie | Nadające się do recyklingu |
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
Waga brutto 412
g
8
Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji
angielski
polski
1. Fasolę przed gotowaniem umyć . 2. Namoczyć w wodzie przez około 12 godzin. 3. Po namoczeniu w tej samej wodzie ugotować do miękkości.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jedna porcja dostarcza (~ 50 g): Energia 632 kJ 151 kcal 8%* w 100 g: 1263 kJ/301 kcal % RWS* * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Kupiec
Marka | Kupiec |
Kupiec #ZdrowaRadoscZycia
Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl
Jakość Sprawdzona, Produkcja kontrolowana TÜV Rheinland, Badano, www.tuv.com ID 9105043089