Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Fasola, dostępna w różnych odmianach, dzięki wysokiej zawartości białka jest podstawą diety wegetariańskiej.
Zawiera fitohormony, które łagodzą objawy menopauzy. Dodatkowo wpływa na obniżenie poziomu cholesterolu i chroni przed chorobami nowotworowymi.
Jest nieocenionym źródłem witamin z grupy B, oraz E i A, a także potasu i kwasu foliowego.
Fasolę należy przed ugotowaniem moczyć w chłodnej wodzie 10-12 godzin. W czasie moczenia nasiona powiększają masę 2-3-krotnie.
Napęczniałegotują się szybciej i nie pękają.
Przez pierwsze 10 minut dobrze jest gotować fasolę na dużym ogniu, a następnie na wolnym ogniu gotować do miękkości. Fasola dłużej gotuje się w osolonej wodzie, dlatego najlepiej solić ją pod koniec gotowania.
wysoka zawartość błonnika
fasola Piękny Jaś tyczny 100%
Informacje dla alergików: patrz na składniki zaznaczone POGRUBIONĄ czcionką.
Może zawierać GLUTEN.
Wartość energetyczna | 622 kJ | 7.00% | |
w 100 g: 1244 kJ/296 kcal % RWS* | |||
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
wysoka zawartość błonnika
Wymiar liczbowy 400
Opakowanie | Nadające się do recyklingu |
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Zgrzewane |
Waga brutto 406
g
8
Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji
angielski
polski
1. Fasolę przed gotowaniem umyć. 2. Namoczyć w wodzie przez około 12 godzin. 3. Po namoczeniu w tej samej wodzie ugotować do miękkości.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Jedna porcja 50 g dostarcza: energia 622 kJ 148 kcal 7%* w 100 g: 1244 kJ/296 kcal % RWS* * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Kupiec
Marka | Kupiec |
#ZdrowaRadoscZycia
Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl
Jakość Sprawdzona TÜV Rheinland - www.tuv.com
Wyprodukowano w Polsce