KASIA
Margaryna
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Tłuszcz roślinny 72% do wypieków i kremów, gotowania i smażenia bez laktozy.
bez konserwantów
bez laktozy
najlepsza do pieczenia i smażenia
oleje i tłuszcze roślinne 70 % (palmowy, rzepakowy, słonecznikowy, w zmiennych proporcjach)
woda
emulgatory (lecytyna (słonecznikowa), mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych)
sól 0,2 %
naturalny aromat
regulator kwasowości (kwas mlekowy)
witaminy (A, D)
z witaminą A i D
Produkt odpowiedni dla wegan
konserwanty | Nie zawiera |
Laktoza | Nie zawiera |
Składnik pokarmowy | Na porcję (1 porcja** zawiera:) | ||
Wartość energetyczna | 266 kJ | 3.00% | |
100 g 2663 kJ/636 kcal | |||
% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | |||
**1 porcja = 10 g. |
Wymiar liczbowy 250
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Owijka |
g
Średnia miara (e)
Waga brutto254
25
Opakowanie zawiera 25 porcji produktu.
Język danych | polski |
Główny język opisu | polski |
Wymagana wysokość na półce74
Wymagana szerokość na półce100
Wymagana głębokość na półce39
Wysokość39
Szerokość100
Głębokość74
Margaryna
Margaryna 100% roślinna bez laktozy
Margaryna do wypieków (tł. 80%)
Margaryna
Przechowywać w temperaturze od (2°C - 10°C). W celach ekspozycyjnych możliwe przechowywanie do 14 dni w max. 20°C.
Min. temp. °C 2
Maks. temp. °C 10
ul. Żwirki i Wigury 14, 02-092 Warszawa, Polska
Upfield Polska Sp. z o.o. ul. Żwirki i Wigury 14, 02-092 Warszawa, Polska
1 porcja** zawiera: 266 kJ 64 kcal 3%*
100 g 2663 kJ/636 kcal
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
**1 porcja = 10 g.
Kasia
Marka | Kasia |
Green Dot
V-Label (European Vegetarian Union)
Tłuszcz roślinny 70% do wypieków i kremów, gotowania i smażenia.
Kasia bez laktozy to udane wypieki bez laktozy. Tak, to możliwe! Dla wszystkich, którzy mają problemy z nietolerancjami pokarmowymi. Świetnie sprawdza się zarówno do pieczenia, jak i do smażenia.
Upfield wspiera produkcję oleju palmowego ze zrównoważonych źródeł. Więcej informacji: www.mojeciasto.pl
www.upfield.com
Szarlotka
Czas przygotowania: ok. 40 minut
Czas pieczenia: 60 minut
Ciasto: 1 kostka do pieczenia Kasia bez laktozy (250 g), 1/2 szklanki cukru pudru (100 g), 2 pełne szklanki mąki (350 g), 1 łyżeczka proszku do pieczenia
nadzienie: 5-6 dużych jabłek (1,5 kg), 4 łyżki cukru
dodatkowo: cukier puder do posypania, bułka tarta do formy
W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, Kasię i cukier. Ciasto wyłóż na podsypany mąką stół i zagnieć w kulkę. Jeśli ciasto nie chce się zagnieść, dodaj 2-3 łyżki zimnej wody. Podziel na dwie nierówne części. 1/3 ciasta zawiń w folię i odłóż do zamrażarki, 2/3 ciasta również zawiń w folię i schowaj do lodówki. Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Połowę włóż do rondla i upraż z cukrem. Wystudź i wymieszaj z pozostałymi jabłkami. Tortownicę o średnicy 26 cm wysmaruj Kasią i posyp bułką tartą. Ciastem z lodówki wyłóż dno i boki tortownicy. Na ciasto wyłóż przestudzone jabłka, a na ich powierzchnię wysyp pokruszone ciasto z zamrażarki. Całość piecz około 60 minut w 200 st. C. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Nazwa funkcjonalnaTłuszcz roślinny
Wariant100% roślinna bez laktozy