Zamawiam
Koszyk: 0,00

KASIA Margaryna 250g

Tłuszcz roślinny 72% do wypieków i kremów, gotowania i smażenia.

Data ważności: 31-12-2017
Ważne30+dni
Margaryna Kasia
FriscoNowy, zapakowany
za 1 szt. / 250g
7.96/kg
EAN: 5900300514502
Dodaj do listy zakupowej
Żeby mieć dostęp do list zakupowych, musisz się zalogować.

Opis produktu

Ukryj

Margaryna Kasia od lat gości w bardzo wielu domach i pomaga tworzyć różnego rodzaju wypieki. To produkt najlepszej jakości, po którego Polacy sięgają bardzo chętnie. Zawartość tłuszczu wynosi 75%. Idealnie łączy się z wszystkimi produktami.

Margaryna Kasia pozwala tworzyć świetnej jakości ciasta, niezależnie od tego czy posiadamy umiejętności kulinarne, czy to początek naszej przygody w kuchni. Kostka margaryny ma 250 g, dzięki czemu jest bardzo podzielna.

Margaryna Kasia – najistotniejsze informacje:

  • Praktyczna i uniwersalna
  • Od lat gości w polskich kuchniach
  • Najlepsza do wypieków i innych kuchennych pomysłów

Składniki

Pokaż

Składniki

oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, słonecznikowy, w zmiennych proporcjach)

woda

emulgatory (lecytyny (słonecznikowe), mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych)

preparat serwatkowy (MLEKO)

sól (0,2%)

aromaty

kwas (kwas cytrynowy)

witaminy A i D

barwnik (karoteny)

Zawartość tłuszczu 72%

Zalecenia dla alergików

Mleko: Zawiera

Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

Składnik pokarmowy1 porcja** zawiera:100 g 2666 kJ/637 kcal
Wartość energetyczna267 kJ3.00
% referencyjnych wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).**1 porcja = 10 g.

Wartości odżywcze

Pokaż

Wartości odżywcze

Składnik pokarmowy100 gPorcja**%* w porcji**
Energia2666 kJ / 637 kcal267 kJ / 64 kcal3%
Tłuszcz72 g7,2 g10%
w tym kwasy nasycone34 g3,4 g17%
Węglowodany<0,5 g<0,5 g<1%
w tym cukry <0,5 g<0,5 g<1%
Białko <0,5 g<0,5 g<1%
Sól 0,21 g0,02 g<1%
Witamina A 800 µg (100%***)80 µg (10%***)
Witamina D 7,5 µg (150%***)0,75 µg (15%***)
*% referencyjnych wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
**1 porcja = 10 g. Opakowanie zawiera 25 porcji produktu.
***% dziennej referencyjnej wartości spożycia.

Obliczona wartość odżywcza

Składnik pokarmowyna 100gPorcja**
Wartość energetyczna (kJ)2666.00000267.00000
Wartość energetyczna (kcal)637.0000064.00000
Tłuszcz (g)72.000007.20000
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)34.000003.40000
Węglowodany (g)< 0.50000< 0.50000
w tym cukry (g)< 0.50000< 0.50000
Białko (g)< 0.50000< 0.50000
Sól (g)0.210000.02000
Witamina A (µg)800.0000080.00000
Witamina D (µg)7.500000.75000

Przygotowywanie i przechowywanie

Pokaż

Rodzaj przechowywania

Typ: Schładzać

Warunki przechowywania

Min. temp. °C2
Maks. temp. °C10

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od +2°C do +10°C

Opakowanie

Pokaż

Rozmiar opakowania

250

Jednostka

g

Waga brutto: 253

Wymiar liczbowy: 250

Jednostka (specyficzna): Gramów

Liczba użyć

25

Użycie

Opakowanie zawiera 25 porcji produktu.

Rodzaj opakowania

Typ: Owijka

Język produktu

Główny język opisupolski
Język danychpolski

Języki na opakowaniu

polski

Wymiar produktu

Wymagana wysokość na półce73
Wymagana szerokość na półce100
Wymagana głębokość na półce39

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Pokaż

Pozostałe informacje

1 porcja** zawiera: 267 kJ 64 kcal 3%* 100 g 2666 kJ/637 kcal *% referencyjej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). **1 porcja = 10 g.

Przepisy

Sernik z frużeliną Czas przygotowania: 20 minut (bez chłodzenia i pieczenia) Spód: 200 g herbatników w czekoladzie, 3 czubate łyżki bułki tartej (50 g), 1/3 kostki do pieczenia Kasia (80 g). Masa serowa: 1 kg sera sernikowego 3-krotnie mielonego, 2/5 kostki do pieczenia Kasia (100 g), 1 i 1/3 szklanki cukru pudru (200 g), 5 dużych jajek, 1 opakowanie budyniu śmietankowego (40 g). Wierzch: 1 opakowanie frużeliny wiśniowej (380 g). Przygotuj spód. Kasię rozpuść w rondelku. Herbatniki rozdrobnij w malakserze i połącz z rozpuszczoną Kasią i bułką tartą. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, wsyp do niej masę herbatnikową i dociśnij łyżką. Odstaw do lodówki. Kasię rozpuść, jajka roztrzep widelcem. W misce wymieszaj mikserem wszystkie składniki masy serowej. Masę przełóż do tortownicy ze schłodzonym spodem. Wstaw na 60 minut do nagrzanego piekarnika (temp. z termoobiegiem 140°C). Gotowe ciasto wystudź i dostaw na noc do lodówki. Przed podaniem wyłóż na sernik frużelinę owocową. Szukaj łatwych przepisów na www.mojeciasto.pl

Informacje producenta

Pokaż

Cechy

najlepsza do pieczenia ciast, a także do gotowania i smażenia

Marka

Kasia

Marka: Kasia

Produkt

Nazwa funkcjonalna: Tłuszcz roślinny

Dane teleadresowe

Pokaż

Nazwa i adres producenta

Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134 02-305 Warszawa Polska

Adres zwrotny

Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134 02-305 Warszawa Polska Unilever Polska Sp. z o.o. skr. poczt. 315 02-987 Warszawa 4 z dopiskiem: KASIA Infolinia: 801 109 387 całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora

Telefon/Fax kontaktowy

801109387