DELECTA
Gofry - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 4,99 zł
1% taniej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Kruche ciasto w proszku Delecta to mieszanka mąki tortowej i mąki typu krupczatka z dodatkiem cukru i ekstraktu wanilii. Dzięki temu, że te składniki są w odpowiednich proporcjach, po dodaniu masła lub margaryny wyrobisz z nich idealne kruche ciasto. Może stanowić ono bazę tarty z owocami lub ciasteczek.
Kruche ciasto w proszku Delecta 400 g
mąka pszenna krupczatka 40%
mąka pszenna
cukier puder
cukier kryształ
proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu)
aromat
sól
naturalny ekstrakt z wanilii
Jaja | Może zawierać |
Mleko | Może zawierać |
Soja | Może zawierać |
Pszenica | Zawiera |
Produkt może zawierać jaja, mleko i soję.
Produkt może zawierać jaja, mleko i soję.
400
g
Waga brutto410
Wymiar liczbowy400
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
16
ok. 500 g produktu po przyrządzeniu (16 porcji)
Typ | Zgrzewane |
Język danych | polski |
Główny język opisu | polski |
polski
Wymagana wysokość na półce206
Wymagana szerokość na półce107
Wymagana głębokość na półce62
Wysokość206
Szerokość107
Głębokość62
Gofry - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 4,99 zł
1% taniej
Ciasto drożdżowe z kruszonką - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 9,99 zł
20% taniej
Ciasto czekoladowe z belgijską czekoladą - mieszanka do wypieku
Naleśniki z mąką gryczaną bezglutenowe BIO - mieszanka do wypieku
Ciasto marchewkowe - mieszanka do wypieku
Ciasto kruche bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Ciasto drożdżowe bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Ciasto biszkoptowe bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Ciasto brownie bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Muffiny klasyczne (z foremkami) bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Tęczowe pisanki - mix dekoracji
Najniższa cena: 6,79 zł
19% taniej
Wielkanocne marzenie - mix dekoracji
Najniższa cena: 6,79 zł
19% taniej
Kisiel o smaku malinowym
Najniższa cena: 1,59 zł
28% taniej
Aromat pomarańczowy
Najniższa cena: 1,99 zł
37% taniej
Słoneczna łąka - mix dekoracji
Najniższa cena: 6,79 zł
19% taniej
Kisiel o smaku owoców leśnych
Najniższa cena: 1,59 zł
28% taniej
Kisiel o smaku czarnej porzeczki
Najniższa cena: 1,59 zł
28% taniej
Kisiel o smaku wiśniowym
Najniższa cena: 1,59 zł
28% taniej
Lukier różowy dekoracyjny
Najniższa cena: 1,99 zł
0% taniej
Gofry - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 4,99 zł
1% taniej
Kisiel o smaku truskawkowym
Najniższa cena: 1,59 zł
28% taniej
Ciasto drożdżowe z kruszonką - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 9,99 zł
20% taniej
Aromat arakowy
Najniższa cena: 1,99 zł
37% taniej
Cukier wanilinowy (na 2kg mąki)
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Ekstrakt naturalny - wanilia z Madagaskaru
Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
Nasz przepis na szarlotkę na kruchym cieście
Przygotuj:
do ciasta:
1 jajo, 100 g zimnej margaryny lub masła
do nadzienia:
1 kg jabłek, 1 łyżkę cukru
do podsypywania:
1-2 łyżki mąki pszennej
Sposób przygotowania:
Obierz jabłka, pokrój w drobną kostkę. Przełóż do garnka, dodaj cukier (do słodkich jabłek proponujemy dodać 1/3 łyżeczki kwasku cytrynowego; można dodać również 1/2 łyżeczki cynamonu). Upraż na małym ogniu przez 10-15 min. Ostudź.
Okrągłą tortownicę o średnicy ok. 24 cm wysmaruj tłuszczem.
Do głębokiej miski wsyp zawartość torebki, dodaj jajo, pokrojoną margarynę (masło). Miksuj na najwyższych obrotach przez 1-2 min, następnie energicznie zagnieć do połączenia się składników.
Nagrzej piekarnik do temp. 190°C bez termoobiegu.
Rozwałkuj 3/4 ciasta, podsypując mąką, na placek o średnicy ok. 2 cm większej niż średnica tortownicy. Przełóż ciasto do tortownicy lekko zawijając je na boki. Pozostałą część ciasta włóż do lodówki na ok. 30 min.
Wstaw spód ciasta do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 20 min do zarumienienia. Wyjmij z piekarnika i pozostaw do wystudzenia na ok. 10 min.
Na spód ciasta wyłóż przygotowane jabłka. Pozostałe ciasto cienko rozwałkuj, podsypując mąką. Przykryj jabłka ciastem. Wierz posmaruj mlekiem.
Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 190°C przez 40-45 min (do uzyskania złocistego koloru).
Sernik Krople Rosy
- Przygotuj ciasto dodając 2 żółtka, 1 łyżkę wody, 100 g zimnej margaryny, zmiksuj. Wyłóż na blat podsypany 1 łyżką mąki i zagnieć. Formę o wymiarach ok. 25 x 30 cm wysmaruj tłuszczem. Wylep ciastem dno i boki formy.
- Do masy sernikowej zmiel 750 g twarogu półtłustego. W głębokiej dużej misce umieść twaróg, dodaj 1 szklankę cukru, 3 żółtka, 2 budynie o smaku śmietankowym na 3/4 l mleka, 1/2 szklanki oleju. Całość zmiksuj na średnich obrotach do gładkiej masy. Stopniowo dodawaj 2 szklanki letniego mleka i sok z 1 cytryny miksując na średnich obrotach (masa jest bardzo rzadka). Ubij pianę z trzech białek ze szczyptą soli, dodaj do masy, delikatnie wymieszaj.
Wylej masę sernikową na kruchy spód. Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C przez 45 min do zarumienienia.
- Pod koniec pieczenia ubij pianę z dwóch białek z dodatkiem 1/2 szklanki cukru, wyłóż na podpieczoną masę serową i piecz w temp 180°C przez kolejne 15 min (do uzyskania złocistego koloru piany).
Więcej inspiracji szukaj na www.delektujemy.pl
16 porcji
z mąką krupczatką
idealne dodatki**
**Opakowanie nie zawiera dodatków
Delecta
Marka | Delecta |
Nazwa funkcjonalnaKruche ciasto
Wariantklasyczne
Delecta - Prosto z serca
Życzymy udanych wypieków!
Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje.
Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.
Zasmakuj!