Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Olej kokosowy jest zamiennie nazywany masłem albo tłuszczem kokosowym. To jeden z rodzajów olejów roślinnych, który powstaje w wyniku tłoczenia, po rozgrzaniu twardego miąższu orzechów z palmy kokosowej. Jest bardzo trwały i odporny na wysoką temperaturę (temperatura dymienia około 185-220°C). Olej kokosowy najczęściej wykorzystywany jest w kuchni, gdzie zastępuje wiele tradycyjnych tłuszczów, ale jest również wykorzystywany w kosmetyce jako balsam czy odżywka do włosów. Olej kokosowy rafinowany pozbawiony jest zapachu kokosa więc jest najbardziej uniwersalny wśród olejów kokosowych.
100% bio olej kokosowy rafinowany
Produkt może zawierać: gorczyce, gluten, orzechy, nasiona sezamu i seler.
Sposób użycia: do smarowania pieczywa w zastępstwie masła, może być używany w procesie pieczenia, dokonały do smażenia w wysokich temperaturach.