KAMIS
Przyprawa kuchni włoskiej

Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Przyprawa jest doskonała do dań kuchni włoskiej takich jak: spaghetti, lasagne, cannelloni, pizza, tortellini, ravioli, gnocchi. Idealnie sprawdzi się do wszelkich dań na bazie pomidorów oraz dań z makaronem.
Przyprawa kuchni włoskiej
Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
Przyprawa do kuchni włoskiej
Pasta Aglio Olio - mieszanka przyprawowa
Pasta Carbonara - mieszanka przyprawowa
Pasta Bolognese - mieszanka przyprawowa
Pasta Arrabbiata - mieszanka przyprawowa
Cynamon mielony
Najniższa cena: 1,69 zł
Papryka słodka mielona XL
Goździki całe
Ziele angielskie całe
Najniższa cena: 1,49 zł
Papryka ostra mielona
Najniższa cena: 1,69 zł
Papryka słodka mielona
Najniższa cena: 1,69 zł
Liście laurowe suszone
Najniższa cena: 1,69 zł
Kurkuma mielona
Najniższa cena: 1,69 zł
Czosnek suszony
Najniższa cena: 1,79 zł
Majeranek suszony
Najniższa cena: 1,69 zł
Cebulka smażona
Najniższa cena: 8,99 zł
Chili pieprz cayenne
Najniższa cena: 1,69 zł
Natka pietruszki suszona
Najniższa cena: 1,69 zł
Pieprz ziołowy mielony
Najniższa cena: 1,69 zł
Przyprawa do kawy i deserów
Mieszanka do ogórków konserwowych
Najniższa cena: 1,99 zł
| Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Prymat sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska
ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska
Warto wiedzieć Przyprawa jest doskonała do dań kuchni włoskiej takich jak: spaghetti, lasagne, cannelloni, pizza, tortellini, ravioli, gnocchi. Idealnie sprawdzi się do wszelkich dań na bazie pomidorów oraz dań z makaronem.
bez dodatku glutaminianu sodu
bez dodatku glutaminianu sodu
Prymat
| Marka | Prymat |
Podmarka Kuchnie świata
Nazwa funkcjonalna Przyprawa
Wariant do dań kuchni włoskiej
Spaghetti Carbonara 4 porcje, 30 min Składniki: - 600 g makaronu spaghetti, - do smaku: Sól morska Prymat. Sos: - 200 g chudego boczku, - 4 żółtka, - 400 ml śmietany 36%, - 8 suszonych pomidorów, - 2 łyżeczki oliwy z oliwek, - 4 łyżki tartego sera parmezan, - kilka listków świeżej bazylii, - 3 łyżki Przyprawy do dań kuchni włoskiej Prymat. Sposób przygotowania: W dużym rondlu rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć pokrojony w cienkie paseczki boczek. Gdy będzie lekko chrupiący, odlać część wytopionego tłuszczu i wlać połowę śmietany. Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody, od czasu do czasu mieszając. Ugotowany makaron odcedzić i dodać do boczku i śmietany. Po minucie dodać pozostałą śmietanę wymieszaną z żółtkami i połową parmezanu oraz pokrojone w paski suszone pomidory. Całość doprawić przyprawą do dań kuchni włoskiej. Stale mieszać, nie zdejmując z ognia, do momentu aż sos zacznie gęstnieć. Należy uważać, aby sos się nie zagotował. Po podaniu na talerze spaghetti posypać pozostałym parmezanem i udekorować listkami bazylii. Więcej przepisów na: www.DoradcaSmaku.pl
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów