Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mąka pszenna Kurpiowska typ 500 to nasza Królowa wśród mąk. Mąka ta ma szerokie zastosowanie wypiekowe, jest znakomita do wszelkich ciast jak również do pierogów i naleśników.
Mąka pszenna typ 500
Wymiar liczbowy 1
Jednostka (specyficzna) | Kilogramów |
Typ | Torebka |
kg
polski
Przechowywać w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu.
Babcia Poleca: Ciasto Murzynek Ciasto: 1 kostka margaryny, 1/2 szklanki mleka, 1,5 szklanki cukru, 4 jajka, 4 łyżki kakao, 2 szklanki Mąki Kurpiowskiej, łyżeczka proszku do pieczenia. Przygotowanie: Mleko, margarynę, kakao i cukier włożyć do rondelka. Gotować, aż cukier się rozpuści, a masa stanie się gładka i lśniąca. Z powstałej masy odlać 1/2 szklanki, a resztę wlać do miski. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i wsypać do masy kakaowej. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić mikserem na sztywną pianę. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do podłużnej formy, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 50 minut w 180°C. Upieczone ciasto wyjąć z formy. Gdy lekko przestygnie posmarować pozostałą masą kakaową i odstawić do zastygnięcia. Smacznego.
Marka | Unbranded |
Zakład posiada certyfikowane systemy jakości i bezpieczeństwa żywności Nasze nowoczesne laboratorium systematycznie kontroluje jakość skupowanych zbóż oraz procesy produkcji, aby zapewnić najwyższą jakość mąki.