Ładowanie...
Zamawiam
Koszyk: 0,00

Z powodu decyzji administracyjnej wstrzymujemy sprzedaż alkoholu. Przepraszamy za wszystkie niedogodności tym spowodowane.

LUBELLA Mąka puszysta - Poznańska (typ 500) 1 kg

Mąka pszenna typ 500 - poznańska

Data ważności: 14-10-2019
Mąka Poznańska puszysta biała - Lubella
FriscoNowy, zapakowany
3,292,49
za 1 szt. / 1 kg
2,49 / kg
EAN: 5900049000212
FriscoNowy, zapakowany
32,90
za 10 sztuk
EAN: 5900049900215
Dodaj do listy zakupowej
Żeby mieć dostęp do list zakupowych, musisz się zalogować.

Opis produktu

Ukryj

Podczas zakupów i planowania wypieków zarówno słodkich jak i słonych warto zwrócić szczególną uwagę na to, jaką wybieramy mąkę, aby mieć pewność, że nasze danie będzie zawsze wyśmienite i wyjdzie zgodnie z planem. Mąka poznańska produkowana jest z pszenicy. Typ tej mąki charakteryzuje się kleistością i jasnym kolorem. Przeznaczona jest przede wszystkim do ciast kluskowych, pierogowych, na pizzę oraz do robienia zasmażek i zagęszczania sosów. Mąka puszysta Lubella to gwarancja najwyższej jakości, tradycyjnie produkowana oraz idealna nie tylko do wypieków. Lubella proponuje nam funkcjonalne opakowanie, które ma chronić przed rozsypaniem się mąki w kuchni. Zapewnia także jej świeżość na dłuższy czas.

Wartości odżywcze

Pokaż

Wartości odżywcze

Składnik pokarmowyw 100 g produktu
Wartość energetyczna 1482 kJ /349 kcal
Tłuszcz 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 72 g
w tym cukry 2,3 g
Błonnik 3,3 g
Białko 11 g
Sól 0,03 g

Przygotowywanie i przechowywanie

Pokaż

Rodzaj przechowywania

Typ: Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Opakowanie

Pokaż

Rozmiar opakowania

1

Jednostka

kg

Waga brutto: 1002

Wymiar liczbowy: 1

Jednostka (specyficzna): Kilogramów

Rodzaj opakowania

Typ: Torebka papierowa

Język produktu

Główny język opisupolski
Język danychpolski

Języki na opakowaniu

polski

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Pokaż

Przepisy

Nasz przepis na Pierogi Ruskie Składniki: Ciasto: - 2 szklanki mąki poznańskiej Lubella - ½ szklanki letniej wody - 1 jajko Farsz: - 500 g ugotowanych ziemniaków - 250 g białego sera - 1 cebula - 2 łyżki masła - sól, pieprz Wykonanie: Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto o jednolitej, gładkiej konsystencji. Farsz: Ugotowane i ostudzone ziemniaki mielimy wraz z białym serem. Dodajemy usmażoną na maśle cebulkę i całość mieszamy. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto wałkujemy, wykrawamy kółka, nakładamy na każde z nich farsz i zlepiamy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie do wypłynięcia. Pierożki wyśmienicie smakują podane z usmażoną cebulką. Smacznego! Dobra rada Ciasto na pierogi będzie delikatniejsze, jeśli dodasz do niego trochę oleju i łyżkę ugotowanych ziemniaków. Mnóstwo smacznych przepisów: www.uwielbiam.pl

Informacje producenta

Pokaż

Opis produktu

Mąka puszysta poznańska Idealna do: pierogów, pizzy, sosów

Cechy

idealna na: pierogi, pizzę, sosy

Marka

Lubella

Marka: Lubella

Produkt

Nazwa funkcjonalnaMąka puszysta
Wariantpoznańska typ 500

O marce

Lubella Tradycja od 1881 Gwarancja jakości Lubella Od ponad 135 lat starannie selekcjonujemy najlepsze gatunki zbóż, dając Ci pewność efektu Twoich potraw.

Dane teleadresowe

Pokaż

Nazwa i adres producenta

LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k. ul. Wrotkowska 1 20-469 Lublin

Adres zwrotny

LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k. ul. Wrotkowska 1 20-469 Lublin