ŻABCZYŃSCY To ta!
Mąka pszenna luksusowa (typ 500)
Najniższa cena: 2,79 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Podczas zakupów i planowania wypieków zarówno słodkich jak i słonych warto zwrócić szczególną uwagę na to, jaką wybieramy mąkę, aby mieć pewność, że nasze danie będzie zawsze wyśmienite i wyjdzie zgodnie z planem. Mąka poznańska produkowana jest z pszenicy. Typ tej mąki charakteryzuje się kleistością i jasnym kolorem. Przeznaczona jest przede wszystkim do ciast kluskowych, pierogowych, na pizzę oraz do robienia zasmażek i zagęszczania sosów. Mąka puszysta Lubella to gwarancja najwyższej jakości, tradycyjnie produkowana oraz idealna nie tylko do wypieków. Lubella proponuje nam funkcjonalne opakowanie, które ma chronić przed rozsypaniem się mąki w kuchni. Zapewnia także jej świeżość na dłuższy czas.
mąka pszenna typ 500
Wymiar liczbowy 1
Opakowanie | Nadające się do recyklingu |
Jednostka (specyficzna) | Kilogramów |
Typ | Torebka |
Waga brutto 1002
kg
Średnia miara (e)
polski
Mąka pszenna luksusowa (typ 500)
Najniższa cena: 2,79 zł
Mąka wrocławska - do naleśników (typ 500)
Mąka puszysta - Poznańska (typ 500)
Mąka puszysta - Wrocławska (typ 500)
Mąka puszysta - Krupczatka (typ 500)
Mąka pszenna wrocławska (typ 500)
Mąka pszenna wrocławska (typ 500)
Mąka Kurpiowska pszenna (typ 500)
Makaron spaghetti
Makaron pióra (penne rigate)
Makaron kokardki (farfalle)
Choco Muszelki Zbożowe muszelki o smaku czekoladowym
Najniższa cena: 9,79 zł
Makaron świderki (eliche)
Makaron nitki cięte (filini)
Makaron gniazda wstęgi (nidi tagliatelle)
Makaron świdry pełnoziarniste (fusilli)
Najniższa cena: 5,99 zł
Makaron świderki (4-jajeczny)
Najniższa cena: 3,99 zł
Makaron gniazda nitki (nidi capellini)
Makaron muszelki morskie (gnocchi)
Makaron muszelki (conchigliette piccole)
Makaron krajanka (tagliatelline)
Makaron sprężynki (do Mac&Cheese)
Makaron łazanki (quadretti)
Makaron świdry z orkiszem pełnoziarniste (fusili)
Najniższa cena: 5,99 zł
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Wrotkowska 1, 20-469 Lublin
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k. ul. Wrotkowska 1, 20-469 Lublin
Lubella
Marka | Lubella |
Mąka poznańska idealna na: pierogi, pizzę i sosy
Lubella Tradycja od 1881 Gwarancja jakości Lubella Od ponad 135 lat starannie selekcjonujemy najlepsze gatunki zbóż, dając Ci pewność efektu Twoich potraw.
więcej przepisów szukaj na: Uwielbiam.pl
Nasz przepis Pierogi ruskie Składniki: Ciasto: - 2 szklanki mąki poznańskiej Lubella - ½ szklanki letniej wody - 1 jajko Farsz: - 500 g ugotowanych ziemniaków - 250 g białego sera - 1 cebula - 2 łyżki masła - sól, pieprz Wykonanie: Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto o jednolitej, gładkiej konsystencji. Farsz: Ugotowane i ostudzone ziemniaki mielimy wraz z białym serem. Dodajemy usmażoną na maśle cebulkę i całość mieszamy. Na końcu doprawiamy sola i pieprzem. Ciasto wałkujemy, wykrawamy kółka, nakładamy na każde z nich farsz i zlepiamy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie do wypłynięcia. Pierożki wyśmienicie smakują podane z usmażoną cebulką. Smacznego! Dobra rada Ciasto na pierogi będzie delikatniejsze, jeśli dodasz do niego trochę oleju i łyżkę ugotowanych ziemniaków.