Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Szafran nitki Prymat to najszlachetniejsza przyprawa w formie złocistych nitek. Nie bez powodu nazywana jest przyprawą cenniejszą niż złoto. Wystarczy dodać już kilka nitek szafranu, aby potrawa nabrała intensywnie żółtego koloru i korzennego smaku z wyraźną nutą goryczy.
pełne aromatu zioła i przyprawy
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Szafran nitki 100%
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | ||
Wartość energetyczna (kcal) | ||
Tłuszcz (g) | ||
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | ||
Węglowodany (g) | ||
w tym cukry (g) | ||
Białko (g) | ||
Błonnik (g) | ||
Sól (g) |
Wymiar liczbowy 0.1
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
Waga brutto 7
g
polski
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Fasolka z ryżem i kurczakiem 4 porcje, 60 min Składniki: - 2 podwójne piersi kurczaka, - 300 g białego ryżu, - 300 g fasolki szparagowej zielonej, - 2 dojrzałe pomidory, - 600 ml wody, - 2 łyżki oliwy z oliwek, - 2 łyżki Przyprawy do kurczaka Prymat, - 1/2 łyżeczki Papryki słodkiej mielonej Prymat, - kilka nitek Szafranu Prymat, - do smaku: Sól morska, Pieprz czarny Prymat. Sposób przygotowania: Piersi kurczaka umyć, oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki i obtoczyć w przyprawie do kurczaka. Fasolkę ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Pomidory sparzyć we wrzącej wodzie, obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kostkę. W dużym garnku, na rozgrzanej oliwie ułożyć kawałki kurczaka i podsmażyć do zrumienienia. Dodać fasolkę i pomidory, doprawić słodką papryką i kilkoma nitkami szafranu. Wsypać surowy ryż, dodać pieprz i sól, a następnie całość zalać wodą. Wymieszać i gotować na średnim ogniu do momentu, aż ryż wchłonie wodę i będzie miękki. Gotowe danie wyłożyć na talerz. Można udekorować świeżo siekaną natką pietruszki lub kolendrą. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Prymat
Marka | Prymat |
Przyprawy są naszą pasją, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby były najwyższej jakości. To dzięki nim sprawisz, że każde Twoje danie będzie po prostu wyjątkowe! Warto wiedzieć Szafran posiada lekko cierpki smak oraz właściwości zabarwiające potrawę. Stosowany jest do przyprawiania dań kuchni azjatyckiej i śródziemnomorskiej. Doskonale pasuje do ryb i owoców morza, dań z ryżu oraz zup.
Kraj pochodzenia: Iran.