Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Produkcja płatków górskich owsianych rozpoczyna się od starannie wyselekcjonowanych, najwyższej jakości ziaren owsa. Po ich zebraniu poddawane są procesowi łuskania, aby usunąć zewnętrzną, twardą łupinę. Następnie, oczyszczone ziarno jest delikatnie rozbijane, nie mielone, aby zachować większość jego naturalnej struktury, w tym zarodek i błonnik. Ta metoda obróbki nie tylko ułatwia szybkie przygotowanie płatków przez zwykłe zalanie ich gorącą wodą lub mlekiem, ale także pozwala zachować cenne składniki odżywcze zawarte w ziarnach, czyniąc płatki owsiane górskie idealnym wyborem dla dzieci i dorosłych.
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1578 | 7890 |
Wartość energetyczna (kcal) | 374 | 1870 |
Tłuszcz (g) | 6.7 | 33.5 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 1.3 | 6.5 |
Węglowodany (g) | 61 | 305 |
w tym cukry (g) | 0.8 | 4 |
Błonnik (g) | 9 | 45 |
Białko (g) | 13 | 65 |
Sól (g) | 0.02 | 0.1 |
PRZECHOWYWAĆ W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: ZAGOTUJ 0,5L WODY LUB MLEKA, WSYP 50G PŁATKÓW LUB UŻYJ INNYCH PROPORCJI, W ZALEŻNOŚCI OD POŻĄDANEJ KONSYSTENCJI. GOTUJ POD PRZYKRYCIEM OK. 6MIN. OD CZASU DO CZASU MIESZAJĄC. UGOTOWANĄ OWSIANKĘ POŁĄCZ Z OWOCAMI LUB BAKALIAMI I ZJEDZ NA ŚNIADANIE LUB LUNCH. PRZECHOWYWAĆ W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU