Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Tradycyjny hiszpański fuet ekstra, z wieprzowiny rasy duroc.
Fuet to z pewnością książę hiszpańskich tapas i najbardziej ceniona przez wielu Polaków hiszpańska wędlina.
Wieprzowina Duroc, w pełni naturalna mikroflora i tradycyjne metody produkcji sprawiają, że nasz fuet duroc jest przysmakiem dla podniebienia. Odpowiednie dojrzewanie i suszenie, charakterystyczna pomarszczona powierzchnia zewnętrzna i jednorodny układ białej flory sprawiają, że jest wyjątkowy.
W ARTYSAN świnie rasy duroc są hodowane na własnych gospodarstwach oraz są żywione kompleksową i kontrolowaną dietą na bazie naturalnych pasz roślinnych. Rasa Duroc ma czerwone umaszczenie i jest znana z doskonałego marblingu mięsa, czyli równomiernej rozproszonej intramuskularnej tkanki tłuszczowej, która jest idealna do procesu dojrzewania, aby uzyskać doskonały wynik.
Jak degustować Fuet Duroc Artysan
Ze skórą lub bez, grubo lub cienko pokrojone, prosto lub ukośnie... To kwestia gustu i nic nie jest na ten temat napisane. Niektórzy smakosze uważają, że skóra modyfikuje smak mięsa i wolą ją usunąć. Inni z kolei uważają, że skórka nadaje mu chrupiącą teksturę. Nasz fuet duroc jest nadziewany w naturalnej osłonce, więc jeśli go lubisz, możesz cieszyć się nim ze skórką.
Krojenie Fuet Duroc Artysan
Ogólnie rzecz biorąc, najlepszym sposobem na delektowanie się fuet duroc jest pokrojenie go na półcentymetrowe plasterki po skosie. Ukośne cięcie oznacza, że nie jest on cięty całkowicie prostopadle do kawałka, ale po przekątnej.
Męso wieprzowe*, LAKTOZA, sól, pieprz, przeciwutleniacz (E-316), substancje konserwujące (E-250, E-252), naturalna osłonka wieprzowa. *z rasy Duroc 50%.
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 15 dni.
Spożycie bezpośrednie. Zaleca się otwarcie 10 minut przed.