PRYMAT
Cynamon mielony
Najniższa cena: 1,35 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Sól alpejska z rejonu Salzkammergut* Sól alpejska warzona ma wszechstronne zastosowanie w kuchni - sprawdza się do codziennego przyprawiania potraw. Podkreśla smak warzyw oraz mięs. Jest doskonała również do solenia wody do gotowania makaronów, kasz czy ryżów. *Sól alpejska Prymat jest wydobywana w czystym i malowniczym rejonie austriackich Alp - Salzkammergut, pokrytym głównie jeziorami oraz górami. Złoża soli, z których powstaje, pochodzą sprzed około 250 milionów lat.
sól alpejska
jodan potasu
substancja przeciwzbrylająca: E 535
Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Wymiar liczbowy 1
Torba | Nadające się do recyklingu |
Jednostka (specyficzna) | Kilogramów |
Typ | Torba |
kg
Dbamy o środowisko, dlatego do produkcji tego opakowania użyto folii monomateriałowej, która nadaje się do recyklingu.
Cynamon mielony
Najniższa cena: 1,35 zł
Papryka słodka mielona XL
Najniższa cena: 2,75 zł
Pieprz czarny XL
Najniższa cena: 3,25 zł
Gałka muszkatołowa mielona
Najniższa cena: 1,59 zł
Imbir mielony
Najniższa cena: 1,49 zł
Majeranek suszony
Najniższa cena: 3,35 zł
Kwas cytrynowy XXL
Najniższa cena: 3,39 zł
Sól morska jodowana - młynek
Najniższa cena: 8,65 zł
Liść laurowy suszony
Najniższa cena: 3,49 zł
Czosnek suszony
Najniższa cena: 3,35 zł
Cukier ze skórką cytryny (do ciast i deserów)
Najniższa cena: 1,79 zł
25% taniej
Przyprawa do ziemniaków i frytek XL
Najniższa cena: 2,99 zł
Przyprawa do piernika
Najniższa cena: 1,59 zł
Przyprawa do ciasteczek korzennych i pierniczków
Najniższa cena: 1,85 zł
Przyprawa do kawy i deserów
Najniższa cena: 2,25 zł
Przyprawa do grzanego piwa i wina - grzańca
Najniższa cena: 1,79 zł
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Prymat
Marka | Prymat |
Sól alpejska z rejonu Salzkammergut* Sól alpejska warzona ma wszechstronne zastosowanie w kuchni - sprawdza się do codziennego przyprawiania potraw. Podkreśla smak warzyw oraz mięs. Jest doskonała również do solenia wody do gotowania makaronów, kasz czy ryżów. *Sól alpejska Prymat jest wydobywana w czystym i malowniczym rejonie austriackich Alp - Salzkammergut, pokrytym głównie jeziorami oraz górami. Złoża soli, z których powstaje, pochodzą sprzed około 250 milionów lat.
Warto wiedzieć Kiedy solimy potrawy? Aby potrawy smakowały jak najlepiej, dopraw je solą na końcu przyrządzania. Lepiej nie używać soli do pieczenia, smażenia czy marynowania, ale dodawać ją już pod sam koniec przygotowania potrawy, gdy np. mięso jest już prawie gotowe. Szczególnie dotyczy to wątróbki czy polędwicy wołowej, ponieważ posolenie ich przed obróbką termiczną może spowodować, że będą zbyt twarde. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl