BAKALLAND
Baton zbożowy 5 orzechów z polewą kakaowo mleczną

Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mak niebieski Bakalland to produkt, bez którego nie sposób wyobrazić sobie Świąt Bożego Narodzenia. Jest niezbędny do przyrządzenia kutii, klusek z makiem czy makówek oraz wielu ciast. Mak na makowiec przed pieczeniem trzeba namoczyć, odsączyć, zemleć, a następnie uprażyć z dodatkiem masła, bakalii i miodu.
Mak niebieski Bakalland 500 g
źródło magnezu, wapnia i witaminy B6
Dobra i polska firma
Baton zbożowy 5 orzechów z polewą kakaowo mleczną
Baton zbożowy czekoladowy
Orzechy włoskie
Pestki dyni łuskane
Najniższa cena: 6,19 zł
Orzechy pekan
Daktyle (całe owoce)
Rodzynki sułtańskie
Najniższa cena: 3,99 zł
29% taniej
Mieszanka orzechy & owoce kusząca słodycz
Najniższa cena: 13,99 zł
29% taniej
Mieszanka studencka klasyczna
Najniższa cena: 12,35 zł
Chrupiąca sałatka - prażony mix (słonecznik, dynia, pinia)
Najniższa cena: 6,99 zł
Orzechy makadamia
Najniższa cena: 11,49 zł
Popcorn
Najniższa cena: 5,15 zł
Granola z żurawiną
Najniższa cena: 9,99 zł
Wiśnia soczysta
Najniższa cena: 9,99 zł
Granola 5 bakalii
Najniższa cena: 9,99 zł
Granola 5 owoców tropikalnych
Najniższa cena: 9,99 zł
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przechowywać w suchym i chłodym miejscu.
ul. Fabryczna 5, 00-446 Warszawa
FoodWell Sp. z o.o., ul. Fabryczna 5, 00-446 Warszawa www.foodwell.pl
Bakalland
| Marka | Bakalland |
Green Dot
Historia ziarenek maku sięga czasów starożytnych. Ten piękny kwiat raz w roku zrzuca kolorowe płatki, odkrywając makówkę wypełnioną cennymi ziarenkami. w zależności od gatunku, mak charakteryzuje się szerokim wachlarzem zastosowań i właściwości. Mak niebieski jest najpopularniejszą odmianą wykorzystywaną w kulinariach. Powszechnie stosuje się go głównie w okresie świątecznym, jako bazę potraw oraz wypieków.
Bakalland to wiodąca w Polsce, specjalizująca się w produkcji wysokiej jakości produktów spożywczych. Dzięki dbałości o jakość surowców oraz nowoczesnym technologiom produkcji, marka zdobyła zaufanie konsumentów, oferując im zdrowe i smaczne produkty.
Wspieramy Ukrainę
Piegusek. Przygotuj: 1/2 kostki margaryny do pieczenia, 1szklankę mąki pszennej, 2/3 szklanki cukru, 1 szklankę maku Bakalland, 1 szklankę białek (ok. 6 szt.), kilka kropli Aromatu migdałowego do ciast Delecta, 1 łyżeczkę Proszku do pieczenia Delecta. Nastawić piekarnik na temp. 200 °C. Rozpuścić i przestudzić margarynę. Ubić białka z cukrem na sztywną masę. Dodać pozostałe składniki i delikatnie wymieszać mikserem. Przełożyć masę do tortownicy o średnicy ok. 24 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 200 °C przez ok. 30 min. Sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest upieczone; w razie konieczności przedłużyć czas pieczenia o kilka minut.