GRIKIOS
Ser na grilla (typu halloumi)
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Halloumi to ser półtwardy, wyprodukowany na bazie mieszanki mleka krowiego, koziego i owczego. Halloumi jest tradycyjnym serem pochodzącym z Cypru. Swój smak i konsystencję zachowuje dzięki przechowywaniu go w solance z dodatkiem suszonej mięty. Ser Halloumi idealnie sprawdza się w kuchni, gdyż niezależnie od temperatury nie roztapia się tylko pozostaje w swojej oryginalnej formie.
oryginalny ser z Cypru
ser grillowy
MLEKO pasteryzowane krowie
MLEKO pasteryzowane owcze
MLEKO pasteryzowane kozie
sól
podpuszczka mikrobiologiczna
mięta
zawiera: mleko
Wymiar liczbowy 180
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Pudełko |
Waga brutto 194
g
Średnia miara (e)
Ser na grilla (typu halloumi)
Ser na grilla lub patelnię (typu halloumi)
Ser na grilla typu Halloumi Burger
Ser Halloumi
Ser Halloumi
Ser Halloumi porcjowany ( kartonik)
Idealny do zapiekania na patelni. Rozgrzej patelnię do ok. 200-220°C. W zależności od rodzaju patelni, użyj kilku kropli oleju, aby zapobiec przywieraniu sera. Piec plastry sera z obu stron na złoty kolor przez około 1 minutę z każdej strony. Gotowy zapieczony ser podajemy od razu!
Ser do grillowania! Ser d smażenia!
Najlepiej spożyć przed; patrz tył opakowania. Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Po otwarciu przechowywać szczelnie zapakowane w oryginalnej folii i zużyć w ciągu 4 dni nie przekraczając daty minimalnej trwałości.
4
Min. temp. °C 2
Maks. temp. °C 6
Alambra
Marka | Alambra |
Green Dot
Znak weterynaryjny na opakowaniu
Chroniona nazwa pochodzenia produktu
Ser Halloumi to oryginalny ser pochodzący z Cypru, produkowany na wyspie od wieków. Jest to ser półtwardy i powstaje z mieszanki mleka krowiego, owczego i koziego. Ser Halloumi może być grillowany lub smażony. Ser Halloumi sprawdzi się świetnie jako główny składnik świeżych sałatek.