GRIKIOS
Ser na grilla (typu halloumi)
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Halloumi to ser półtwardy, wyprodukowany na bazie mieszanki mleka krowiego, koziego i owczego. Halloumi jest tradycyjnym serem pochodzącym z Cypru. Swój smak i konsystencję zachowuje dzięki przechowywaniu go w solance z dodatkiem suszonej mięty. Ser Halloumi idealnie sprawdza się w kuchni, gdyż niezależnie od temperatury nie roztapia się tylko pozostaje w swojej oryginalnej formie.
oryginalny ser z Cypru
ser grillowy
MLEKO pasteryzowane krowie
MLEKO pasteryzowane owcze
MLEKO pasteryzowane kozie
sól
podpuszczka mikrobiologiczna
mięta
zawiera: mleko
Wymiar liczbowy 180
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Pudełko |
Waga brutto 194
g
Średnia miara (e)
Ser na grilla (typu halloumi)
Ser na grilla lub patelnię (typu halloumi)
Ser Halloumi
Ser Halloumi
Ser na grilla typu Halloumi Burger
Ser Halloumi
Idealny do zapiekania na patelni. Rozgrzej patelnię do ok. 200-220°C. W zależności od rodzaju patelni, użyj kilku kropli oleju, aby zapobiec przywieraniu sera. Piec plastry sera z obu stron na złoty kolor przez około 1 minutę z każdej strony. Gotowy zapieczony ser podajemy od razu!
Ser do grillowania! Ser d smażenia!
Najlepiej spożyć przed; patrz tył opakowania. Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Po otwarciu przechowywać szczelnie zapakowane w oryginalnej folii i zużyć w ciągu 4 dni nie przekraczając daty minimalnej trwałości.
4
Min. temp. °C 2
Maks. temp. °C 6
Alambra
Marka | Alambra |
Green Dot
Znak weterynaryjny na opakowaniu
Chroniona nazwa pochodzenia produktu
Ser Halloumi to oryginalny ser pochodzący z Cypru, produkowany na wyspie od wieków. Jest to ser półtwardy i powstaje z mieszanki mleka krowiego, owczego i koziego. Ser Halloumi może być grillowany lub smażony. Ser Halloumi sprawdzi się świetnie jako główny składnik świeżych sałatek.