Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ten ser podpuszczkowy rodzi jedno skojarzenie – Włochy. Mozzarella wywodzi się z południowej części Półwyspu Apenińskiego, konkretnie ze słonecznego regionu Kampania i od lat stanowi nieodzowny składnik pizzy, a również wykorzystywany jest przy różnego typu zapiekankach. Cechuje ją delikatny, łagodny smak oraz wyjątkowa rozciągliwość przy topnieniu. Mimo włoskiego rodowodu, Ser Mozzarella Lumiko wyróżnia polski charakter – zwłaszcza ze względu na wykorzystanie przy produkcji polskiego mleka. I co najważniejsze nie zawiera tłuszczów innych niż mleczny (nie mniej niż 38% w suchej masie) oraz składników modyfikowanych genetycznie. Ser Mozzarella Lumiko pakowany jest w folię termokurczliwą.
Produkt polski
polskie mleko, włoska jakość!
100 % z polskiego mleka
bez konserwantów
bez laktozy
wysoka zawartość wapnia Ca
MLEKO pasteryzowane
sól
podpuszczka mikrobiologiczna
kultury bakterii mlekowych
wysoka zawartość wapnia Ca
Bez laktozy
konserwanty | Nie zawiera |
zawiera: laktoza
Wymiar liczbowy 300
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Torebka |
g
Dbaj o planetę i segreguj śmieci
Najlepiej spożyć przed:/Numer partii: patrz na opakowaniu. Przechowywać w temperaturze od +1 °C do +8 °C.
Min. temp. °C 1
Maks. temp. °C 8
Pakowano w atmosferze ochronnej.
Serovia
Marka | Serovia |
Znak weterynaryjny na opakowaniu
Mimo, iż nazwa mozzarella kojarzy się jednoznacznie z Włochami, to w przypadku tej Mozzarelli serowarzy Serovii wykazali się mistrzowskim wyczuciem i idealnie skomponowali włoski smak z polskim akcentem, jakim jest wykorzystanie do produkcji wyłącznie mleka pochodzącego z Polski. Kluczem idealnej mozzarelli jest jej struktura, która zapewnia jej odpowiednią rozciągliwość podczas obróbki cieplnej. Smak jest łagodny, delikatnie mleczny. Bardzo dobry do krojenia i tarcia na wiórki.
Serovia Filharmonia smaku