LE SAUNIER DE CAMARGUE
Fleur de sel - kwiat soli (naturalna sól morska)

Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mięso jest niezbędnym produktem w kuchni każdego smakosza. Dobrze przygotowane, potrafi dostarczyć wiele przyjemności. Z tą myślą powstała właśnie Sól zmiękczająca mięso, która pomaga wykorzystać pełnię smaku przygotowywanego dania. Zawarty w niej naturalny enzym - papaina, pozyskiwany z owoców papai, pozwala na zmiękczanie i poprawienie kruchości mięsa, poprzez rozluźnienie jego włókien. Sól zmiękczającą stosuje się do potraw z wołowiny, baraniny, wieprzowiny oraz dziczyzny.
gwarancja jakości
Fleur de sel - kwiat soli (naturalna sól morska)
Sól Kala Namak (drobnoziarnista)
Najniższa cena: 5,49 zł
Sól czarna Kala Namak drobno mielona
Sól ziołowa
Sól czosnkowa (drobnoziarnista)
Anyż (gwiazdki)
Najniższa cena: 7,99 zł
Aromat waniliowy z wanilii Bourbon (naturalny)
Najniższa cena: 13,99 zł
29% taniej
Przyprawa do gyrosa
Najniższa cena: 1,85 zł
Posypka dekoracyjna cukrowa - świąteczny mix
Najniższa cena: 9,99 zł
Przyprawa do grzańca
Aromat migdałowy (naturalny)
Najniższa cena: 13,99 zł
29% taniej
Posypka dekoracyjna cukrowa - niebieski mix
Najniższa cena: 9,99 zł
Przyprawa do ryb
Najniższa cena: 2,29 zł
Przyprawa do karpia
Najniższa cena: 3,19 zł
Cynamon kora
Najniższa cena: 7,99 zł
Pieprz czarny ziarnisty - młynek
Najniższa cena: 11,99 zł
Sól morska jodowana - młynek
Najniższa cena: 11,99 zł
Cynamon mielony (w słoiczku)
Przyprawa do sernika i mas serowych
Cytrynowy łosoś w ziołach - mieszanka przyprawowa
Najniższa cena: 2,79 zł
Musztarda z żurawiną (łagodna)
Najniższa cena: 5,49 zł
Należy dokładnie natrzeć mięso solą zmiękczającą na 15-20 minut przed smażeniem, pieczeniem lub gotowaniem.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
| Marka | Kamis |
Czy to wydobyta z ziemi (kamienna), czy z morza - sól nadaje potrawom charakter. Od wieków uważano ją za dar bogów, nazywano białym złotem, bo nie tylko wydobywała smak z potraw, ale była też najlepsza do konserwowania żywności. Przemierzając cały glob, przekonałem się, że niemal wszędzie sól używana jest do nacierania mięsa. Sprawia, że staje się smakowite, ale też kruche. Okazuje się, że sól wzbogacona o papainę (enzym pozyskiwany z owoców papai) działa jeszcze skuteczniej, wpływając na rozluźnienie włókien mięsa. Szczególnie zyskują na tym dodatku potrawy z wołowiny, wieprzowiny, baraniny i dziczyzny.
Wyprodukowano w Polsce