Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Czosnek granulowany Kamis to starannie wyselekcjonowana przyprawa, którą wykorzystać można do różnego rodzaju potraw. Idealnie nadaje się do różnego rodzaju mięs, dodając im wyjątkowego aromatu i wyrazistej ostrości, która sprawia, że pieczeń wieprzowa lub wołowa smakuje zdecydowanie lepiej.
Czosnek granulowany świetnie sprawdza się również, jako dodatek do sosów lub zup. Każdy powinien mieć taką przyprawę w domowej szafce, aby móc użyć jej, gdy najdzie potrzeba na stworzenie dobrej marynaty lub odpowiednie przyprawienie potrawy.
Wyrazistość smaku w czosnku granulowanym:
mielony w całości dla zachowania pełni smaku i aromatu
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
czosnek granulowany
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 448 | 112 |
Wartość energetyczna (kcal) | 107 | 26.75 |
Białko (g) | 18.1 | 4.525 |
Tłuszcz (g) | 0.4 | 0.1 |
Węglowodany (g) | 7.8 | 1.95 |
Wymiar liczbowy 20
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Zapakowano w | Polska |
Typ | Saszetka |
g
Średnia miara (e)
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Gniocchi ze szpinakiem Przygotowanie 30 min Gotowanie 8 min Porcje 4 Składniki: 1 kg ziemniaków ugotowanych ze skórą 100 g szpinaku 4 łyżki masła 2 jaja 250 g mąki 3 łyżeczki czosnku granulowanego Kamis sól, pieprz do smaku 3 łyżki tartego parmezanu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1. Ziemniaki obierz. przeciśnij przez praskę. 2. Szpinak podsmaż na 1 łyżce masła. dokładnie odciśnij i zmiksuj z jajami. 3. Do ziemniaków dodaj mąkę. jaja ze szpinakiem, czosnek, dopraw pieprzem. delikatnie wymieszaj. 4. Ciasto podziel na kawałki, na stolnicy formuj z nich cienkie wałki, pokrój je na 2-centymetrowe kawałki, lep owalne gniocchi, lekko spłaszcz widelcem. 5. Gotuj w osolonej wodzie ok. 6 min. 6. Odcedź, smaż partiami przez ok. 2 min na rozgrzanym maśle z dodatkiem parmezanu i natki pietruszki.
Kamis
Marka | Kamis |
FSC
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl