Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ser Cheddar Mature to propozycja dla osób ceniących sery o intensywnym smaku i aromacie. Jest tłusty i pikantny, dzięki czemu sprawdza się, jako dodatek do potraw.
Produkt zawiera aż 50% tłuszczu w suchej masie. Wytwarzany z niepasteryzowanego mleka zawiera w sobie aromat łąki, słońca i masła wkomponowanych w bogaty bukiet aromatu i smaku.
Cheddar w kostce nadaje się do tarcia, krojenia w plastry i słupki, jako podstawa koreczków, zapiekanek, dodatek do kanapek i deski serów.
pasteryzowane MLEKO
sól
kultury bakterii kwasu mlekowego
podpuszczka mikrobiologiczna
Zawartość tłuszczu w suchej masie: 48 %
Wymiar liczbowy 200
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Anglia |
Typ | Torebka |
g
Średnia miara (e)
polski
Przechowywać w temperaturze: +2°C - +8°C. Po otwarciu należy spożyć w przeciągu 7 dni.
7
Min. temp. °C 2
Maks. temp. °C 8
Pakowano w atmosferze ochronnej.
Cathedral City
Marka | Cathedral City |
Angielski Cheddar Wykonany z tradycyjnej receptury, dojrzewający 9 miesięcy angielski cheddar. Ma jasną barwę oraz delikatny, kremowy smak. Zaskakuje swoją łagodnością i mlecznym aromatem. Posiada gładką strukturę, łatwo można go pokroić w niewielką kosteczkę lub plastry. Nie zawiera substancji pomocniczych i sztucznych barwników. Określany jest mianem cheddara najwyższej jakości, ze względu na swoją pełnię smaku i długi czas dojrzewania. Wygodne i innowacyjne opakowanie sprawia, ze ser zachowuje na długo swoją świeżość i jest łatwy w użyciu. Przepis z wykorzystaniem sera Cheddar Mature Wszechstronny i ponadczasowy klasyk. Bardzo chętnie wybierany do dań na ciepło, ze względu na to, że świetnie można go zapiec. Idealnie pasuje do zapiekanek, mięs oraz lasagne nadając im aromatycznego zapachu i doskonałego smaku. Serwowany z warzywami wydobędzie ich smak oraz pysznie uzupełni ich delikatny charakter. Świetnie pasuje na deskę serów, w towarzystwie czerwonego wina. Może być podstawa koreczków serowo-warzywnych lub innych przekąsek imprezowego menu. Doskonale sprawdzi się również jako główny składnik sosu serowego. Cathedral City Cheddar Cathedral City to marka nr 1 wśród serów w Wielkiej Brytanii. Produkowany z wysokiej jakości kornwalijskiego mleka, dostarczanego przez lokalnych farmerów. Lider rynku dzięki swojej stale wysokiej jakości i wyjątkowemu charakterowi. Na przestarzenia lat wielokrotnie nagradzany za doskonały i niepowtarzalny smak. Produkowany od lat według tej samej receptury jest dumą i ulubieńcem Brytyjczyków, w tym rodziny Królewskiej..
Wyprodukowano w Anglii
Saputo Dairy Ireland
3rd Floor, Kilmore House, Park Lane, Dublin I, Ireland
Saputo Dairy Ireland, 3rd Floor, Kilmore House, Park Lane, Dublin I, Ireland
Saputo Dairy Ireland, 3rd Floor, Kilmore House, Park Lane, Dublin I, Ireland