MARETTI
Bruschetta z pomidorami i oliwą
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Groszek ptysiowy Mamut - czyli złociste parzone ciasto uformowane w niewielkie kuleczki, bez dodatku cukrów. Jest idealnym dodatkiem do zup i kremów. Chrupiąca przekąska sprawdzi się także jako dodatek do wytrawnych sałatek.
Groszek ptysiowy jest źródłem cennego białka. Prosty skład - olej rzepakowy, jajka, mąka pszenna i sól. Nie zawiera polepszaczy smaku ani konserwantów.
Produkt wyróżnia znak Poznaj Dobrą Żywność, co oznacza, że spełnia kryteria, opracowane przez Kolegium Naukowe ds. jakości produktów żywnościowych.
Opakowanie 80 g
sposób na delikatny dodatek
z ciasta parzonego
delikatne kuleczki
dodatek do zup i sałatek
Poznaj Dobrą Żywność
Bruschetta z pomidorami i oliwą
Bruschetta z pieczonym czosnkiem
Bruschetta o smaku pizzy
Bruschetta śmietana i cebula
Grzanki czosnkowe
Grzanki pomidorowe
Bruschetta mix warzyw
Grzanki pszenne
Grzanki czosnkowe
Grzanki ziołowe
Grzanki z bazylią i czosnkiem do sałatek i zup (chrupiący mix)
Grzanki pomidorowe z pestkami dyni do sałatek i zup (chrupiący mix)
Bułka tarta wrocławska
Grzanki pszenne
Grzanki czosnkowe
Grzanki ziołowe
Sucharki extra delikatesowe
Sucharki bez dodatku cukrów
Przechowywać w opakowaniu zamkniętym, w suchym i zaciemnionym miejscu, z dala od źródeł ciepła.
ul. Jana Henryka Dąbrowskiego 104, lok. 3 60-576 Poznań
Mamut Polska S.A. ul. Jana Henryka Dąbrowskiego 104, lok. 3 60-576 Poznań Zakład produkcyjny: ul. Muchoborska 3 54-424 Wrocław
Mamut
Marka | Mamut |
Po więcej przepisów i inspiracji kulinarnych zapraszamy na: www.mamutsa.pl www.fb.com/mamutpolska
Poczęstuj się! Przepis na krem z pieczonych pomidorów i papryki z Groszkiem Ptysiowym Składniki: - 2 czerwone papryki - 1 kg dojrzałych pomidorów - 1 gałązka selera naciowego - 4 ząbki czosnku - 1 mała cebula - 1,5 l bulionu - sól i pieprz do smaku - cukier - świeża bazylia - oliwa Dodatkowo: - Groszek ptysiowy - kwaśna śmietana Przygotowanie: Oczyszczone z gałązek pomidory oraz paprykę bez gniazd nasiennych skrop oliwą, dodaj czosnek w łupinach i całość piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu warzywa obierz ze skórek, a następnie pokrój na mniejsze kawałki. W osobnym garnku na rozgrzanej oliwie podsmaż posiekaną cebulkę oraz seler naciowy. Następnie dodaj wcześniej upieczone warzywa i całość podsmaż jeszcze przez 5 minut. Po tym czasie wlej bulion, zawartość garnka gotuj kolejne 30 minut. Po wystygnięciu dodaj posiekaną bazylię oraz przyprawy. Zupę zblenduj na gładki krem. Każdą porcję skrop oliwą, podawaj z łyżką śmietany oraz groszkiem ptysiowym.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów