Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
sól
czosnek
gorczyca biała
papryka słodka
kolendra
cukier
chili
pomidory
imbir
tymianek
kurkuma
majeranek
cząber
ziele angielskie
owoc jałowca
pieprz czarny
Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Wymiar liczbowy 30
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Torebka |
Waga brutto 37
g
Średnia miara (e)
polski
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Zrazy zawijane Składniki (dla 4 osób): 4 plastry mięsa wołowego (po 150 g), 2 cebule, 1 średni ogórek kiszony, 8 bardzo cienkich plasterków boczku wędzonego, 1,5 łyżki mąki, olej do smażenia, produkty Kamis: 4 łyżeczki Przyprawy do mięsa duszonego, 4 łyżeczki Musztardy sarepskiej. Przygotowanie: 1. Wołowinę bardzo cienko rozbij tłuczkiem. 2. Każdy plaster posyp 1 łyżeczką przyprawy i posmaruj 1 łyżeczką musztardy. 3. Na mięsie ułóż po 2 plasterki boczku i ćwiartkę ogórka. Ściśle zwiń i obsmaż na gorącym oleju. 4. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż. 5. Przełóż razem z mięsem do garnka, zalej 2 szklankami wody i duś pod przykryciem na małym ogniu ok. 1,5-2 godziny. 6. Mąkę wymieszaj z 1/3 szklanki wody, ciągle mieszając, dodaj do sosu i zagotuj. W razie potrzeby dopraw do smaku resztą przyprawy.
Kamis
Marka | Kamis |
Mięso duszone to jedno z najaromatyczniejszych dań, jakie znam - czy to rozpływający się w ustach marokański tadżin, czy korzenna wołowina duszona w herbacie. Tajemnica tkwi w cierpliwości. Do rondla nie zagląda się często, tylko czasem potrząsa, żeby mięso się nie przypaliło. Smakowity zapach sygnalizuje, że potrawa jest gotowa.
bez dodatku glutaminianu monosodowego
Wyprodukowano w Polsce
McCormick Polska S.A.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Więcej inspiracji znajdziecie na: www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem www.kamis.pl
www.kamis.pl