Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Przyprawa do gyrosa Kamis to starannie skomponowana mieszanka charakterystycznych przypraw i ziół idealnych do jagnięciny, wołowiny, baraniny czy kotletów mielonych. Należy ją dodawać do mięsa jeszcze przed upieczeniem. Może być też składnikiem aromatycznej marynaty.
Przyprawa do gyrosa Kamis wyróżnia się doskonałym smakiem i wyjątkowym aromatem. W jej skład wchodzi m.in. kolendra, czosnek, rozmaryn, kozieradka czy tymianek.
Przyprawa do gyrosa – smak kuchni arabskiej w każdym domu:
z naturalnymi składnikami
bez dodatku glutaminianu monosodowego
bez dodatku konserwantów
przyprawy (czosnek (11 %), kolendra (10,6 %), GORCZYCA biała, papryka słodka, kozieradka, chili, pieprz czarny)
sól
zioła (rozmaryn (3,6 %), oregano, tymianek)
cukier
Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Dodatek MSG | Nie zawiera |
Wymiar liczbowy 30
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Saszetka |
g
Średnia miara (e)
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Gyros z kurczaka z kaszą bulgur Przygotowanie 25 min Gotowanie 10 min Porcje 4 Składniki: 200 g kaszy bulgur 300 g pokrojonej w kostkę piersi kurczaka 3 łyżeczki przyprawy do gyrosa Kamis 1 cebula pokrojona w drobną kostkę 2 łyżki oliwy z oliwek 2 kolorowe papryki pokrojone w grubą kostkę 4 ogórki konserwowe pokrojone w grubą kostkę 2 łyżki posiekanej kolendry 100 ml jogurtu greckiego 1. Kaszę gotuj pod przykryciem w 500 ml wody przez 10 min. odstaw na 5 min. 2. Kurczaka oprósz przyprawą do gyrosa, usmaż razem z cebulą na oliwie na złoty kolor. 3. Bulgur wymieszaj z kurczakiem, wystudź, dodaj warzywa, kolendrę, ponownie wymieszaj. 4. Podawaj z jogurtem. przed podaniem możesz skropić sokiem z cytryny.
Kamis
Marka | Kamis |
FSC
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl