KAMIS
Musztarda francuska (lekko ostra)

Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Marynata Staropolska do mięs i drobiu zawiera najwyższej jakości przyprawy: pieprz czarny, ziele angielskie, jałowiec, liść laurowy; zioła: majeranek, rozmaryn, bazylia i warzywa: cebulę, czosnek. Tak bogaty skład mieszanki, nadaje potrawom smakcharakterystyczny dla tradycyjnej kuchni staropolskiej. Aromat białego wina zawarty w mieszance uszlachetnia smak mięsa. Marynatę można stosować do wszystkich gatunków mięs.
z naturalnymi składnikami
bez dodatku glutaminianu monosodowego
bez dodatku konserwantów
Musztarda francuska (lekko ostra)
Musztarda miodowa (łagodna)
Najniższa cena: 4,79 zł
Aromat waniliowy z wanilii Bourbon (naturalny)
Najniższa cena: 13,99 zł
29% taniej
Cynamon mielony (w słoiczku)
Drożdże suszone (6 sasz. x 8g)
Pieprz czarny ziarnisty - młynek
Najniższa cena: 11,99 zł
Musztarda Dijon (bardzo ostra)
Najniższa cena: 6,99 zł
26% taniej
Cynamon kora
Najniższa cena: 7,99 zł
Anyż (gwiazdki)
Najniższa cena: 7,99 zł
Sól morska jodowana - młynek
Najniższa cena: 11,99 zł
Posypka dekoracyjna cukrowa - świąteczny mix
Musztarda z żurawiną (łagodna)
Posypka dekoracyjna cukrowa - niebieski mix
Pieprz kolorowy ziarnisty - młynek
Najniższa cena: 11,99 zł
Posypka dekoracyjna cukrowa - różowy mix
Aromat migdałowy (naturalny)
Najniższa cena: 13,99 zł
29% taniej
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
| Marka | Kamis |
FSC
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowym Przygotowanie 10 min Gotowanie 60 min Porcje 4 Składniki: 1 kg filetów z kaczki 4 łyżeczki Marynaty staropolskiej do miesi drobiu Kamis 500 ml soku z pomarańczy ½ łyżeczki pieprzu młotkowanego Kamis 250 ml śmietany 36 % 1 pomarańcza 1. Piersi umyj, osusz papierowym ręcznikiem, ponacinaj delikatnie skórę, następnie oprósz przyprawą od strony mięsa, odstaw na 2 godz. 2. Na suchej zimnej patelni ułóż piersi skórą do dołu, podgrzewaj powoli, aby tłuszcz się wytapiał, smaż na średnim ogniu ok. 5 min aż uzyskają złoty kolor, przewróć i smaż jeszcze 2 min. 3. Piecz 1 godz. w temperaturze 90 °C. 4. Sok gotuj razem z pieprzem w rondelku aż czterokrotnie zmniejszy objętość, dodaj śmietanę, gotuj do uzyskania konsystencji sosu. Na koniec dodaj filety z pomarańczy. 5. Kaczkę pokrój w plastry, podawaj z sosem.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów