Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mięso wieprzowe od wieków cieszy się w polskiej kuchni wielkim uznaniem. Jest smaczne, pożywne i łatwe w przyrządzaniu. Zastosowanie odpowiednich ziół i przypraw czyni wieprzowinę lżejszą i lepiej przyswajalną.Przyprawa do Mięsa Wieprzowego wzbogaca smak i aromat potraw oraz ułatwia trawienie. Przyprawa służy do nacierania mięsa przed pieczeniem, duszeniem czy smażeniem. Jest również doskonałym dodatkiem do sosów.
z naturalnymi składnikami
bez dodatku glutaminianu monosodowego
bez dodatku konserwantów
przyprawy (czosnek (20 %), GORCZYCA biała, kminek, kolendra (7 %), papryka słodka, chili)
sól
zioła (majeranek, cząber (3,6 %), rozmaryn)
Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Dodatek MSG | Nie zawiera |
Wymiar liczbowy 20
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 26
g
Średnia miara (e)
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Polędwiczka pieczona z miodem Przygotowanie 10 min Gotowanie 60 min Porcje 4 Składniki: 800 g polędwiczek wieprzowych 4 łyżeczki przyprawy do mięsa wieprzowego Kamis 2 łyżki oleju 4 łyżki miodu 2 łyżki octu winnego z białego wina Kamis 1 łyżeczka musztardy dijon Kamis 2 łyżki drobno posiekanych pistacji 1. Polędwiczki oczyść, natrzyj przyprawą do mięsa wieprzowego, posmaruj olejem, odstaw na 1 godzinę, następnie obsmaż na patelni po obu stronach. 2. Miód wymieszaj z octem i musztardą. 3. Tak przygotowaną glazurą posmaruj polędwiczki, piecz przez ok. 1 godzinę w temperaturze 90 °C. 4. Przed podaniem pokrój w plastry, posmaruj pozostałą glazurą. Posyp pistacjami.
Kamis
Marka | Kamis |
FSC
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl