LE SAUNIER DE CAMARGUE
Fleur de sel - kwiat soli (naturalna sól morska)

Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
idealna do domowych wędlin
Fleur de sel - kwiat soli (naturalna sól morska)
Sól ziołowa
Sól Kala Namak (drobnoziarnista)
Sól ziołowa
Sól czosnkowa (drobnoziarnista)
Sól czarna Kala Namak drobno mielona
Sól peklowa drobnoziarnista
Goździki całe
Cynamon mielony
Najniższa cena: 1,69 zł
Papryka słodka mielona
Najniższa cena: 1,69 zł
Kurkuma mielona
Najniższa cena: 1,69 zł
Majeranek suszony
Najniższa cena: 1,69 zł
Ziele angielskie całe
Najniższa cena: 1,49 zł
Liście laurowe suszone
Najniższa cena: 1,69 zł
Czosnek suszony
Najniższa cena: 1,79 zł
Papryka ostra mielona
Najniższa cena: 1,69 zł
Papryka słodka mielona XL
Chili pieprz cayenne
Najniższa cena: 1,69 zł
Cebulka smażona
Najniższa cena: 8,99 zł
Natka pietruszki suszona
Najniższa cena: 1,69 zł
Pieprz ziołowy mielony
Najniższa cena: 1,69 zł
Przyprawa do kawy i deserów
Mieszanka do ogórków konserwowych
Najniższa cena: 1,99 zł
Sposob przygotowania: Peklowane mięso: Przygotować mięso, sól peklowa i wodę w ilości zgodnej z tabelą dozowania zamieszczoną na opakowaniu. Do wody dodać przyprawy wg własnego uznania, np. Pieprz czarny ziarnisty, Liść laurowy, Ziele angielskie całe Prymat, świeży czosnek. Wodę z przyprawami doprowadzić do wrzenia, gotować 5 minut i odstawić do ostygnięcia. Następnie dodać sól peklową i dokładnie wymieszać. Mięso przełożyć do naczynia i zalać przygotowaną solanką. Solanka musi przykrywać mięso. Mięso peklować przez 10 dni w temp. 2-6 ℃. Co 2 dni obrócić mięso w solance w celu lepszego rozprowadzenia solanki w mięsie. Przed wędzeniem mięso opłukać. Po peklowaniu mięso powinno być poddane obróbce termicznej. Dozowanie Ilość mięsa / Ilość soli peklowej / Ilość wody 1 kg / 100 g / 1,5 l 2 kg / 150 g / 2,3 l 3 kg / 200 g / 3,0 l 4 kg / 250 g / 3,8 l 5 kg / 300 g / 4,5 l Sól peklowa nie jest przeznaczona do bezpośredniego spożycia.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska
Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska, Tel.: +48/32/47 33 833, www.prymatgroup.pl
Prymat
| Marka | Prymat |
Zastosowanie: sól peklowa przeznaczona jest do peklowania mięsa.
Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl