Odbierz 25 zł na pierwsze zakupy
Odbierz rabat
  • Ceny na poziomie hipermarketów!
  • Zawsze świeże produkty
  • Dostawa na wybraną godzinę (od 6:00 do 23:00)

PRYMAT Sól peklowa drobnoziarnista

50 g
FriscoNowy, zapakowany
1,69
33,80 zł / kg
Do koszyka
Potwierdź kod pocztowy

Potwierdzenie Twojej lokalizacji, pozwoli nam lepiej dopasować asortyment produktów i sposób dostawy Twoich zakupów. Więcej

Kod pocztowy:

Pełny asortyment

Dostawa Frisco VAN

Opis produktu
Sól peklowa Prymat nadaje mięsom soczystość oraz apetyczny, różowy kolor.
Jest niezastąpiona do peklowania, wędzenia i konserwowania mięs, zwłaszcza do wieprzowiny i dziczyzny.
Dzięki peklowaniu mięso na dłużej zachowuje świeżość, odpowiednią barwę i konsystencję.
Sól peklową polecamy także do przygotowania doskonałych marynat.
Jest to więc produkt niezbędny dla każdego miłośnika perfekcyjnie przygotowanych mięs.
Sól peklowa służy do peklowania, wędzenia i konserwowania mięs. Warto wiedzieć, że kawałki mięsa, które chcemy poddać peklowaniu nie powinny być mniejsze niż 3 kg.
Należy także pamiętać o oddzieleniu kości od mięsa.
Peklować możemy na trzy sposoby: na sucho nacierając solą przygotowane mięso, na mokrotrzymając je w wodzie z dodatkiem soli lub wstrzykując roztwór bezpośrednio do kawałka mięsa.
Peklowane mięso powinno być przechowywane w lodówce w temperaturze od 4 - 8 st.C i przewracane co 2 dni.
Przeznaczeniem soli peklowanej jest wyłącznie wszelaka konserwacja mięs lub przygotowanie marynat, dlatego nie powinna być stosowana do bezpośredniego przyprawiania gotowych potraw.

PRYMAT Sól peklowa drobnoziarnista

Produkt dostępny
Produkt ważny do 30.03.2023
Skład i alergeny
Wartości odżywcze
Opakowanie
Parametry
Cena za kg:
33,80 / kg
Producent:
PRYMAT
Waga:
50 g
Sprzedawca:
Frisco S.A.
Marka:
PRYMAT
EAN:
5901135012171
Przygotowywanie i przechowywanie
Ostrzeżenia i pozostałe informacje
Informacje producenta
Dane teleadresowe