LE SAUNIER DE CAMARGUE
Fleur de sel - kwiat soli (naturalna sól morska)

Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
idealna do domowych wędlin
Fleur de sel - kwiat soli (naturalna sól morska)
Sól ziołowa
Sól czarna Kala Namak drobno mielona
Sól Kala Namak (drobnoziarnista)
Sól ziołowa
Sól czosnkowa (drobnoziarnista)
Sól peklowa drobnoziarnista
Goździki całe
Cynamon mielony
Najniższa cena: 1,69 zł
Curry
Najniższa cena: 1,79 zł
Cebulka smażona
Najniższa cena: 8,99 zł
Papryka słodka mielona XL
Przyprawa do kebabu i gyrosa
Najniższa cena: 1,59 zł
Przyprawa do ziemniaków
Najniższa cena: 1,79 zł
Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
Najniższa cena: 2,19 zł
Przyprawa do kuchni włoskiej
Najniższa cena: 1,49 zł
Przyprawa do mięsa mielonego
Najniższa cena: 1,59 zł
Przyprawa do kuchni meksykańskiej
Najniższa cena: 1,79 zł
34% taniej
Przyprawa do kawy i deserów
Przyprawa do ryb i owoców morza
Najniższa cena: 1,59 zł
Przyprawa do barszczu czerwonego i dań z buraków
Najniższa cena: 1,79 zł
Przyprawa do kurczaka
Najniższa cena: 1,59 zł
Przyprawa do kuchni chińskiej
Najniższa cena: 1,79 zł
Sposob przygotowania: Peklowane mięso: Przygotować mięso, sól peklowa i wodę w ilości zgodnej z tabelą dozowania zamieszczoną na opakowaniu. Do wody dodać przyprawy wg własnego uznania, np. Pieprz czarny ziarnisty, Liść laurowy, Ziele angielskie całe Prymat, świeży czosnek. Wodę z przyprawami doprowadzić do wrzenia, gotować 5 minut i odstawić do ostygnięcia. Następnie dodać sól peklową i dokładnie wymieszać. Mięso przełożyć do naczynia i zalać przygotowaną solanką. Solanka musi przykrywać mięso. Mięso peklować przez 10 dni w temp. 2-6 ℃. Co 2 dni obrócić mięso w solance w celu lepszego rozprowadzenia solanki w mięsie. Przed wędzeniem mięso opłukać. Po peklowaniu mięso powinno być poddane obróbce termicznej. Dozowanie Ilość mięsa / Ilość soli peklowej / Ilość wody 1 kg / 100 g / 1,5 l 2 kg / 150 g / 2,3 l 3 kg / 200 g / 3,0 l 4 kg / 250 g / 3,8 l 5 kg / 300 g / 4,5 l Sól peklowa nie jest przeznaczona do bezpośredniego spożycia.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska
Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska, Tel.: +48/32/47 33 833, www.prymatgroup.pl
Prymat
| Marka | Prymat |
Zastosowanie: sól peklowa przeznaczona jest do peklowania mięsa.
Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl