PRYMAT
Sól alpejska warzona drobnoziarnista jodowana
Najniższa cena: 3,25 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
wyjątkowo kruche i soczyste mięso
Sól alpejska warzona drobnoziarnista jodowana
Najniższa cena: 3,25 zł
Mieszanka do ogórków kwaszonych i małosolnych
Najniższa cena: 2,45 zł
19% taniej
Musztarda czeska (słodko-ostra)
Najniższa cena: 2,79 zł
Musztarda sarepska (ostra)
Najniższa cena: 2,59 zł
Musztarda delikatesowa (łagodna)
Najniższa cena: 2,59 zł
Musztarda miodowa (łagodna)
Najniższa cena: 2,79 zł
Musztarda bardzo ostra
Najniższa cena: 2,59 zł
Mieszanka przyprawowa na grilla - do steków
Najniższa cena: 1,39 zł
14% taniej
Mieszanka przyprawowa na grilla - pikantna
Najniższa cena: 1,39 zł
14% taniej
Przyprawa do jajek
Najniższa cena: 1,99 zł
Musztarda jalapeno (super ostra)
Najniższa cena: 3,19 zł
Mieszanka do ogórków konserwowych
Najniższa cena: 2,45 zł
19% taniej
Przyprawa do kawy i deserów
Najniższa cena: 1,99 zł
Przyprawa do żurku i barszczu białego
Najniższa cena: 1,15 zł
0% taniej
Mieszanka przyprawowa na grilla - pikantna
Najniższa cena: 4,59 zł
13% taniej
Mieszanka przyprawowa na grilla - ziołowa
Najniższa cena: 4,59 zł
13% taniej
Zastosowanie: przeznaczona do peklowania mięsa na sucho lub w solance. Po peklowaniu mięso powinno być poddane obróbce termicznej. Sól peklowa nie jest przeznaczona do bezpośredniego spożycia.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska
Prymat Sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska
Prymat
Marka | Prymat |
Warto wiedzieć Sól peklowa jest doskonała do wyboru domowych wędlin i kiełbas. Służy do przyrządzania różnego rodzaju mięs, np. wieprzowiny, dziczyzny czy drobiu. Dzięki peklowaniu mięso staje się wyjątkowo soczyste i kruche.
Sposób przygotowania: Peklowane mięso: 2,5 kg, 10 dni 50 g Soli peklowej Prymat rozpuścić w 0,5 l przegotowanej i wystudzonej wody, dodać przyprawy według własnego uznania (Pieprz czarny ziarnisty, Liść laurowy, Ziele angielskie Prymat, świeży czosnek). Tak przygotowanym roztworem zalać 2,5 kg mięsa ściśle ułożonego w naczyniu. Co dwa dni obrócić mięso w solance w celu lepszego przepeklowania. Peklować przez 10 dni w temperaturze 2-6°C. Przed wędzeniem mięso opłukać z solanki. Peklowana kiełbasa: 1 kg, 24 godz. Do peklowania kiełbas białych, surowych lub parzonych: na 1 kg farszu kiełbasianego (zmielonego mięsa) dodać 17-20 g (ok. 4 płaskie łyżeczki) Soli peklowej Prymat. Do peklowania kiełbas wędzonych: na 1 kg farszu kiełbasianego dodać 15-17 g (ok. 3 płaskie łyżeczki) Soli peklowej Prymat. Czas peklowania farszów kiełbasianych wynosi 24 godziny w temperaturze 2-6°C. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00