Ładowanie...
Zamawiam
Koszyk: 0,00

Z powodu decyzji administracyjnej wstrzymujemy sprzedaż alkoholu. Przepraszamy za wszystkie niedogodności tym spowodowane.

HENGLEIN Świeże Ciasto kruche 350 g

Ciasto kruche. Produkt garmażeryjny chłodzony.

Data ważności: 04-12-2018
Ważne16dni
Ciasto - Henglein. Szybki do przygotowania, smaczny deser.
FriscoNowy, zapakowany
5,69
za 1 szt. / 350 g
16,26 / kg
EAN: 4001163166660
Dodaj do listy zakupowej
Żeby mieć dostęp do list zakupowych, musisz się zalogować.

Opis produktu

Ukryj
Świeże kruche ciasto to produkt, który pozwoli ci przygotować szybki deser, lub błyskawiczny wypiek bez żmudnego zmagania się z przygotowaniem podstawy.

Produkt w postaci gotowej do pieczenia umieszczony na warstwie specjalnego papieru do wypieków możesz przełożyć do foremki, udekorować dowolnym dodatkiem owocowym, serowym czy inną masą i upiec.

Ciasto jest doskonałą podstawą szarlotki i sernika, a także pomysłem na krążki do tortu. Idealnie sprawdzi się też, jako materiał na kruche ciasteczka, babeczki czy tartę.

Składniki

Pokaż

Składniki

mąka pszenna

woda

tłuszcz palmowy

cukier

masło

olej rzepakowy

alkohol etylowy

substancje spulchniające: E 450, E 500

regulator kwasowości: kwas cytrynowy

Zalecenia dla alergików

PszenicaZawiera
MlekoZawiera

Wartości odżywcze

Pokaż

Wartości odżywcze

Składnik pokarmowyw 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1703 kJ/407 kcal
Tłuszcz 20,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10,0 g
Węglowodany 47,1 g
w tym cukry 11,9 g
Białko 5,2 g
Sól 0,41 g

Przygotowywanie i przechowywanie

Pokaż

Rodzaj przechowywania

Typ: Schładzać

Warunki przechowywania

Min. temp. °C2
Maks. temp. °C8

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte w lodówce oraz spożyć w ciągu 1-2 dni.

Przygotowanie i stosowanie

Ciasto kruche na 10 min przed użyciem wyjąć z lodówki

Opakowanie

Pokaż

Rozmiar opakowania

350

Jednostka

g

Waga brutto: 371

Wymiar liczbowy: 350

Jednostka (specyficzna): Gramów

Rodzaj opakowania

Typ: Zgrzewane

Kraj

Kraj produkcji: Niemcy

Język produktu

Główny język opisupolski
Język danychpolski

Języki na opakowaniu

polski

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Pokaż

Przepisy

Tarta z jabłkami i winem Należy użyć: 0,75 l białego wina (lub soku jabłkowego), 150 g cukru, opakowanie cukru waniliowego, 2 opakowania budyniu waniliowego, 1 kg jabłek, 400 ml słodkiej śmietany, kakao lub cynamon. Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem, wyłożyć ciastem dno i brzegi (na wysokość 4 cm). Obrane jabłka pokroić w plasterki i rozłożyć na dnie ciasta. Przygotowanie nadzienia: wino lub sok jabłkowy zagotować z dodatkiem budyniu, cukru i cukru waniliowego. Masę wylać na ułożone w formie jabłka. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 175°C ok. 45-50 min. Upieczone ciasto schłodzić. Ubić śmietanę, ewentualnie posłodzić do smaku i wylać na schłodzone ciasto, wygładzić nożem, posypać kakao lub cynamonem i podawać. Wskazówka: Do nadzienia dodać 1 łyżeczkę cynamonu i 100 g startych migdałów. Sernik waniliowy Należy użyć: 6 jajek, 150 g cukru, 1250 g chudego sera białego, 1 budyń śmietankowy, 80 g margaryny, 50 g zmielonych migdałów, starta skóra z cytryny. Przygotowanie: Wyłożyć ciastem kruchym Henglein dno i brzegi formy na wysokość 4 cm. Dno ciasta nakłuć widelcem. Oddzielić żółtka od białek, białka ubić na sztywną pianę. Tłuszcz utrzeć z cukrem, następnie dodać ser, budyń śmietankowy, żółtka, migdały i skórkę pomarańczy. Ostrożnie wymieszać składniki z ubitą pianą. Masę wlać na spód ciasta i rozsmarować. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180°C ok. 45-50 min.

Informacje producenta

Pokaż

Opis produktu

Świeże ciasto kruche Henglein nadaje się do wykonania: - spodów do ciast i torcików owocowych, - chrupiących spodów do ciast, tart, serników, - keksów lub placków idealnych na świąteczne wypieki oraz wielu innych, - ciasto nadaje się idealnie na szarlotkę (wtedy do wypieku niezbędne są dwa opakowania: jedno opakowanie na spód, drugie na górę).

Cechy

smak domowej kuchni

na papierze do pieczenia w prostokątnym formacie

Marka

Henglein

Marka: Henglein

Produkt

Nazwa funkcjonalna: Ciasto kruche

Pochodzenie

Wyprodukowano w Niemczech

Dane teleadresowe

Pokaż

Nazwa i adres producenta

Wyprodukowano przez: HENGLEIN GmbH dla: HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Pietrusińskiego 4a 40-842 Katowice

Adres zwrotny

HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Pietrusińskiego 4a 40-842 Katowice tel. 32/260 55 66 www.henglein.pl

Telefon/Fax kontaktowy

322605566

Adres internetowy

www.henglein.pl