Ładowanie...
Zamawiam
Koszyk: 0,00

Z powodu decyzji administracyjnej wstrzymujemy sprzedaż alkoholu. Przepraszamy za wszystkie niedogodności tym spowodowane.

HENGLEIN Świeże Spód do pizzy 400 g

Spód do pizzy. Półprodukt garmażeryjny chłodzony.

Data ważności: 10-12-2018
Ważne19dni
Spód do pizzy - Henglein. Rewelacyjnej jakości gotowe ciasto do pizzy.
FriscoNowy, zapakowany
5,09
za 1 szt. / 400 g
12,72 / kg
EAN: 4001163135604
Dodaj do listy zakupowej
Żeby mieć dostęp do list zakupowych, musisz się zalogować.

Opis produktu

Ukryj
Sposób przygotowania:
1) Nagrzać piekarnik do temperatury 220 st. C.
2) Ciasto (spód pizzy) należy rozwinąć na blaszkę, pozostawiając je na pergaminie, w którym było zawinięte
3) Ciasto posmarować sosem pomidorowym, a następnie udekorować według własnej kompozycji
4) Pizzę włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez 12 do 15 minut w temperaturze 220 st.C.
Czas wypieku uzależniacie Państwo od ilości i rodzaju użytych składników.

Składniki

Pokaż

Składniki

mąka pszenna

woda

olej rzepakowy

skrobia pszenna

oliwa z oliwek

alkohol etylowy

sól

substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)

drożdże

białko pszenne

glukoza

mąka kukurydziana

regulator kwasowości (kwas cytrynowy)

emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych)

Zalecenia dla alergików

JajaMoże zawierać
MlekoMoże zawierać
SojaMoże zawierać
PszenicaZawiera

Inne informacje o alergenach

Produkt może zawierać śladowe ilości jaj, soi i mleka.

Oznakowanie alergenów

Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone pogrubioną czcionką.

Wartości odżywcze

Pokaż

Wartości odżywcze

Składnik pokarmowyw 100 g:
Wartość energetyczna 1126 kJ/267 kcal
Tłuszcz 5,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
Węglowodany 45 g
w tym cukry 2,5 g
Białko 6,6 g
Sól 1,9 g

Przygotowywanie i przechowywanie

Pokaż

Rodzaj przechowywania

Typ: Schładzać

Warunki przechowywania

Min. temp. °C2
Maks. temp. °C8

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.

Przygotowanie i stosowanie

Zużyć zaraz po otwarciu.

Opakowanie

Pokaż

Rozmiar opakowania

400

Jednostka

g

Waga brutto: 346

Wymiar liczbowy: 400

Jednostka (specyficzna): Gramów

Rodzaj opakowania

Typ: Zgrzewane

Kraj

Kraj produkcji: Niemcy

Język produktu

Główny język opisupolski
Język danychpolski

Języki na opakowaniu

polski

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Pokaż

Przepisy

Sposób przygotowania 1. Nagrzać piekarnik do temperatury 220°C. 2. Spód do pizzy rozwinąć na blaszkę pozostawiając go na papierze do pieczenia lub wyłożyć na blaszkę posmarowaną olejem. 3. Ciasto posmarować sosem pomidorowym, a następnie udekorować według własnej kompozycji. Zobacz propozycje. 4. Pizzę włożyć do nagrzanego piekarnika i piec od 15 do 20 min. Czas wypieku uzależniony jest od użytych składników i rodzaju piekarnika. Propozycje przygotowania pizzy: 1. Pizza włoska (jak na opakowaniu): cząstki pomidorów, pieczarki, czarne oliwki, upieczoną pizze udekorować świeżą rukolą. 2. Pizza z kurczakiem: kawałki piersi z kurczaka (wcześniej podsmażone), cebula, papryka, kukurydza, oregano, bazylia. 3. Pizza z szynką i salami: szynka, salami, cebula, pieczarki, kawałki pomidorów, oliwki, papryka, oregano, bazylia. 4. Pizza specjalna: przed nałożeniem dodatków posypać serem mozarella, następnie szynka, salami, bekon, cebula, pieczarki, kawałki pomidorów, oliwki, papryka, pokrojone (ugotowane) jajko, oregano, bazylia. 5. Pizza z tuńczykiem: tuńczyk, pieczarki, cebula, papryka, bazylia, oregano. 6. Pizza wegetariańska: cebula, pieczarki, kawałki pomidorów, oliwki, papryka, bakłażan, brokuł, czosnek, kukurydza, świeży ogórek, oregano, bazylia. Przed nałożeniem składników ciasto posmarować sosem pomidorowym. Przepis na sos na opakowaniu. Udekorowaną pizzę posypać tartym serem, najlepiej mozzarella. Propozycja przygotowania sosu: Należy użyć: 150 ml koncentratu, sosu pomidorowego lub ketchupu, 2-3 łyżki oleju, 1 łyżka musztardy, sól, pieprz, czosnek, oregano, bazylia i tymianek do smaku. Wszystko wymieszać, posmarować ciasto pozostawiając brzegi ok. 1 cm.

Informacje producenta

Pokaż

Cechy

smak domowej kuchni

świeży, na papierze do pieczenia

Marka

Henglein

Marka: Henglein

Produkt

Nazwa funkcjonalnaSpód do pizzy
Wariantprostokątny w stylu włoskim

Informacje dotyczące stylu życia

Produkt odpowiedni dla wegetarian

Pochodzenie

Wyprodukowano w Niemczech

Dane teleadresowe

Pokaż

Nazwa i adres producenta

Wyprodukowano dla: HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza

Adres zwrotny

HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza www.henglein.pl

Adres internetowy

www.henglein.pl