Mówi się, że grzyby nie dają żadnych wartości dla organizmu człowieka, poza pustymi kaloriami. Boczniaki łamią ten schemat nasycając posiłek ogromną dawką witaminy C. Boczniaki obniżają zły cholesterol minimalizując tym samym ryzyko zawałów. Produkt jestw pełni naturalny, od wieków wykorzystywany w kulturze azjatyckiej, jako podstawowy lek na mnóstwo schorzeń wewnętrznych oraz zewnętrznych. Jedząc regularnie boczniaki chronią Państwo własne serce, a ogólnie cały organizm przed działaniem bakterii. To grzyb długowieczności. Można je marynować, gotować, suszyć. Bardzo delikatne w smaku.
Biały nalot na powierzchni grzyba to zjawisko naturalne, spowodowane rozwojem zarodników w środowisku wysokiej wilgotności i ograniczonej ilości powietrza.
*Podana waga produktu jest orientacyjna
Numer certyfikatu: PL-EKO-07-07904
FRISCO ORGANIC Boczniaki BIO