Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Owoc jałowca to typowa słowiańska przyprawa, która pozwala rozkoszować się w kuchni cudownym, leśnym zapachem, a także delektować słodkim, gorzkawo-palącym smakiem.
Doskonale sprawdza się także jako przyprawa poprawiająca smak napojów alkoholowych.
Pikantne, o lekko gorzkim smaku pasują do pieczeni, przyprawiania duszonych warzyw, sałatek, pasztetów, bigosu, kiszonej kapusty, a także do marynowania ryb i kiełbas.
Owoc jałowca stosowany jest z powodzeniem przy zaburzeniach trawienia, jak również chorób nerek i skóry.
pełne aromatu zioła i przyprawy
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 0 | 0 |
Wartość energetyczna (kcal) | 0 | 0 |
Wymiar liczbowy 15
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
Waga brutto 19
g
polski
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Duszona wieprzowina w winie 4 porcje, 45 min Składniki: - 600 g surowej szynki wieprzowej, - 2 cebule, - 200 g pieczarek, - 1 l czerwonego półwytrawnego wina, - olej do smażenia, - 250 g przecieru pomidorowego, - 2 gałązki rozmarynu, - 1 łyżeczkę Owoców jałowca Prymat, - 1 łyżeczka Papryki słodkiej mielonej Prymat, - 3 ziarna Ziela angielskiego Prymat, - 2 Liście laurowe Prymat, - do smaku: Sól czosnkowa, Pieprz czarny Prymat. Sposób przygotowania: Szynkę oraz pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę, Cebule pokroić w piórka, a gałązki rozmarynu posiekać, Mięso natrzeć rozgniecionymi owocami jałowca oraz papryką. Następnie obsmażyć wraz z cebulą i pieczarkami na rozgrzanym na patelni oleju. Zalać winem, dodać rozmaryn, ziele angielskie, liść laurowy i dusić do miękkości. Pod koniec dodać przecier pomidorowy, ponownie zagotować. Doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem. Duszoną wieprzowinę można podawać z pieczonymi ziemniakami. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Prymat
Marka | Prymat |
Warto wiedzieć Owoc jałowca to aromatyczna przyprawa o leśnym zapachu oraz słodko-gorzkawym smaku. Świetnie pasuje do pieczeni, duszonych warzyw, sałatek, pasztetów, bigosu, kiszonej kapusty, ryb i dziczyzny. Pokruszone owoce będą doskonałe do marynaty.
Przyprawy są naszą pasją, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby były najwyższej jakości. To dzięki nim sprawisz, że każde Twoje danie będzie po prostu wyjątkowe!