KŁODAWA
Sól kamienna spożywcza jodowana
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Sól kamienna do przetworów O Sole jest idealna do przygotowania różnego rodzaju produktów konserwowych, jak ogórki, kapusta, czy różnego rodzaju surówki. Zapewnia świeżość oraz intensywny kolor przez wiele miesięcy.
Sól do przetworów O Sole to produkt idealny do kuchni, w której przygotowuje się przetwory. Nie posiada dodatku jodu, który jest zupełnie zbędny, jeśli chodzi o przygotwywanie zapasów konserwowych. Wyróżnia się doskonałą czystością.
Sól do przetworów O Sole - co warto pamiętać:
doskonała do ogórków
sól NaCl - 97 %
substancja przeciwzbrylająca - E 536
Wymiar liczbowy 1
Jednostka (specyficzna) | Kilogramów |
Typ | Torebka |
Waga brutto 1020
kg
Sól kamienna spożywcza jodowana
Sól kamienna do przetworów niejodowana
Sól kamienna spożywcza jodowana
Sól kamienna bez jodu do przetworów
Sól drobnoziarnista z Morza Śródziemnego (jodowana)
Sól warzona jodowana
Sól morska jodowana gruboziarnista
Przechowywać w suchym miejscu.
Przepis na ogórki kiszone po staropolsku: Na dno litrowego słoika włożyć: 1 ząbek czosnku, około 2 cm kawałek chrzanu, 4 ziarna ziela angielskiego, 1 liść laurowy, 10 ziaren pieprzu czarnego, gałązkę kopru. Następnie dość ściśle ułożyć w nim umyte ogórki. Całość zalać przegotowaną, ciepłą wodą z solą kamienną o'Sole (1,5 łyżki soli na 1 litr ciepłej wody). Po około 2 tygodniach ogórki kiszone są gotowe. Smacznego!
o'Sole
Marka | o'Sole |
Sól kamienna doskonale nadaje się do przygotowania przetworów na zimę: ogórków, kapusty kiszonej i innych domowych marynat. Sól kamienna wydobywana jest w kopalniach soli. Uznawana jest za najstarszy na świecie środek konserwujący. Sól kamienna o'Sole pozwala cieszyć się smakiem doskonałych przetworów w Twojej kuchni przez cały rok.
Kraje pochodzenia: PL - Polska, UA - Ukraina