Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Chleb z pełnym certyfikatem eko, zarówno dla surowców jak i piekarni, wypiekany w tradycyjnym piecu na piecu na opał drzewny.
Chleb z mąki z pełnego przemiału. Nazwany hrube co w języku staropolskim oznacza pełnoziarniste. Ziarno mielone jest w specjalnych kamiennych żarnach. Wypiekanie chleba odbywa się w kamiennym piecu, ogrzewanym opałem drzewnym. Po wypieku Hruby prze 24 godz. dojrzewa. Staje się wtedy lekkostrawny i lepiej przyswajalny.
Pieczywo po zakupie proszę wyjąć z plastikowej folii i
umieścić w lnianym woreczku czy ściereczce albo przechowywać w chłodnym
miejscu.
Mąka pszenna razowa, mąka żytnia razowa, zaczyn żyni, nasiona słonecznika, woda, drożdże, sól.