Szanowni Państwo, ze względu na wzmożone zainteresowanie zakupami, dostępne terminy dostaw mogą być odległe. Codziennie o godz. 9:00 oraz 19:00 otwieramy dodatkowe terminy dostaw na dzień kolejny. O dostępności terminów informujemy również za pośrednictwem aplikacji mobilnej. Zachęcamy do jej pobrania.

Zioła i natki
Ważny do 30-09-2021
BAZIÓŁKA Kolendra 24 g
BAZIÓŁKAKolendra24 g166,25 zł / kg
Super cena
3,994,99
Do koszyka
Ważny do 30-10-2020
Ważny do 08-11-2020
Ważny do 08-11-2020
Ważny do 08-11-2020
Ważny do 08-11-2020
Ważny do 31-10-2020
Ważny do 01-11-2020
Ważny do 01-11-2020
Ważny do 30-10-2020
Ważny do 30-10-2020
Ważny do 28-10-2020
Świeże zioła Świeże zioła to ważny element wielu potraw. Używa się ich w sałatkach, zupach, sosach, jak również w różnego rodzaju przystawkach i daniach głównych. Świeże zioła dodadzą aromatu i urozmaicą każdy posiłek. Sklep internetowy Frisco.pl oferuje różnego rodzaju zioła w doniczkach oraz zioła cięte w pęczkach. Oprócz niezwykłego smaku i aromatu, produkty te charakteryzują się bogatą zawartością składników aktywnych. Przyprawy te zostały ścięte przed kwitnieniem dla zachowania jak największego stężenia substancji odpowiadających za aromat oraz intensywność smaku. To sprawia, że oferowane zioła np. natka pietruszki, szczypiorek, koperek są produktami najwyższej jakości o cechują się intensywnym i wyrazistym aromatem.Sadzonki ziół w doniczkach mogą wytrzymać dłuższy czas wypuszczając kolejne pędy i liście. Idealnym miejscem dla ziół w doniczkach będzie balkon lub parapet w kuchni. Dzięki temu będziemy mieć pod ręką zawsze świeże i aromatyczne zioła. Zioła z powodzeniem są wykorzystywane także do celów zdrowotnych, np. do łagodzenia prostych dolegliwości od lat (przykładowo, mięta wspomaga trawienie). Świeże zioła działają na układ trawienny, wspomagając jego działanie.

Świeże zioła – smak każdej potrawy Część świeżych ziół oferowanych przez sklep Frisco.pl wykorzystywanych jest do sporządzania naparów. Do ziół tych należą m.in. mięta, lub szałwia. Z kolei zioła takie jak np., bazylia, rozmaryn czy oregano wzbogacą niejedno danie z kuchni włoskiej. Charakterystyczne smaki i zapachy świeżych ziół ożywią każdą potrawę przyrządzaną w kuchni. Część z ziół dzięki swojemu kształtowi i zapachowi wykorzystywana jest jako element estetyczny potraw – zarówno dań głównych, jak i przystawek. Przykładowo tymianek znajduje zastosowanie w przyprawianiu mięs, ryb, jak również wywarów. Z kolei mięta jako zioło niezwykle orzeźwiające dodawana jest do różnego rodzajów napojów, często służy również jako element dekoracji. Pochodząca z obszarów Azji i Indii kolendra o wyrazistym smaku jest doskonałym ziołem do marynowania grzybów czy ogórków. Estragon dzięki swoim właściwościom pobudza apetyt i wzmacnia odporność organizmu. Rozmaryn doskonale łączy się z czosnkiem lub cytryną, dodając niezwykłego włoskiego charakteru.