DARY NATURY
Liście laurowe BIO
Najniższa cena: 6,99 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Drzewa laurowe w ciepłym klimacie Turcji mają doskonałe warunki do wzrostu, dlatego przyprawa ta często używana jest w tamtejszej kuchni. Liść laurowy jest niezwykle uniwersalny, stając się obecnie nieodzownym elementem wielu kuchni świata, w tym polskiej.
gwarancja pochodzenia - Turcja
Liście laurowe BIO
Najniższa cena: 6,99 zł
Liście laurowe suszone
Liście laurowe
Liść laurowy suszony XL
Liście laurowe
Spaghetti Bolognese
Najniższa cena: 5,99 zł
Spaghetti Bolognese extra ziołowe
Najniższa cena: 5,99 zł
Spaghetti Carbonara
Najniższa cena: 5,99 zł
Mieszanka do potraw chińskich
Najniższa cena: 5,99 zł
25% taniej
Soczyste kotlety mielone
Najniższa cena: 5,99 zł
Francuska zupa cebulowa z prażoną cebulką
Najniższa cena: 6,65 zł
Rosół z makaronem
Najniższa cena: 4,79 zł
27% taniej
Mieszanka przyprawowo-serowa do mac&cheese
Najniższa cena: 5,99 zł
Czosnek - przyprawa w mini kostkach (10 szt.)
Najniższa cena: 4,75 zł
Żurek
Sos do spaghetti bolognese
Ser w ziołach
Sos sałatkowy grecki
Kurczak w sosie kurkowym
Pomidorowe pikantne
Sos sałatkowy francuski
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa
Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa Infolinia: 801 109 387 całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora Odwiedź: www.przepisy.pl
Knorr
Marka | Knorr |
Green Dot
Ciepły klimat Turcji doskonale wpływa na uprawę drzewa laurowego. Ze względu na wyrazisty aromat oraz smak liście laurowe wykorzystywane są jako dodatek do różnego rodzaju dań: zup, sosów, marynat czy pasztetów.
Więcej inspiracji znajdziesz na: www.przepisy.pl
Kabak Dolmasi, faszerowana cukinia Składniki: - 6 grubszych cukinii - 400 g mielonego mięsa wołowego - 1 cebula - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - 3 ząbki czosnku - 100 g ryżu, np. basmati - 50 g rodzynek - 50 g orzeszków piniowych, prażonych - 1 pęczek natki kolendry, kilka listków mięty - 1 łyżka Kminu Rzymskiego Knorr - 2 Liście Laurowe z Turcji Knorr - 1 puszka pomidorów pelati - 1 chili Sposób przygotowania: 1. Cukinie umyj, odetnij końce, wydrąż środek. 2. W garnku przesmaż posiekaną cebulę, czosnek i chili. Gdy cebula zacznie się rumienić, połowę smażonych składników przełóż na talerz, a resztę smaż dalej razem z mięsem, surowym ryżem i koncentratem pomidorowym. Dodaj rodzynki, orzeszki piniowe, połowę posiekanej natki kolendry i mięty. Tym farszem nadziej cukinie i umieść je w żaroodpornym naczyniu. 3. W tym samym garnku zagotuj pomidory razem z Liśćmi Laurowymi Knorr i wcześniej podsmażonym czosnkiem, cebulą i chili. Całość gotuj ok. 5 minut. 4. Gotowym sosem zalej cukinie. Całość przykryj folią aluminiową i piecz ok. 30-40 minut w 180°C, aż ryż będzie miękki. 5. Danie posyp natką kolendry i miętą. Cukinie podawaj z jogurtem naturalnym.
Nazwa funkcjonalna Liść laurowy z Turcji