MIODY POLSKIE
Miód nektarowy wielokwiatowy
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Miód pszczeli nektarowy akacjowy Miód ten powstaje z nektarów różnych roślin. Jednak nektar z akacji(robinii akacjowej) występuje w nim w przewadze. Stąd łączy w sobie właściwości miodu akacjowego oraz wielokwiatowego.
Polecany w celu poprawy funkcjonowania przewodu pokarmowego oraz podnoszeniu odporności i witalności organizmu.
** Krystalizacja miodu jest naturalnym procesem. Większość polskich miodów krystalizuje. Czas krystalizacji zależy od wielu czynników. Krystalizacja jest jedną z oznak dobrej jakości miodu. Miód nie traci swoich właściwości przez krystalizację. Tak samo wartościowy jest miód płynny (patoka) jak i stały (krupiec). Krystalizacja polskiego miodu jest więc raczej nieuchronnym procesem, który zazwyczaj następuje po kilku miesiącach. Na szczęście skrystalizowany miód można przewrócić do stanu płynnego ogrzewając go w pojemniku z ciepłą woda o temperaturze 40 st, C.
100% miód akacjowy nektarowy.
Miód nektarowy wielokwiatowy
Miód nektarowo spadziowy leśny
Miód nektarowy lipowy
Miód nektarowy wielokwiatowy
Miód nektarowy gryczany
Miód nektarowy lipowy
Miód nektarowo-spadziowy (leśny)
Miód nektarowy faceliowy
Miód pszczeli wielokwiatowy kremowany
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed dostępem światła.