PRYMAT
Przyprawa do kuchni chińskiej

Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Przyprawa jest idealna zarówno do dań kuchni chińskiej, jak i wietnamskiej. Doskonale sprawdzi się do dań z mięs, ryb oraz warzyw. Jej wyjątkowy smak i aromat przeniesie nas w świat egzotycznej kuchni.
Przyprawa do kuchni chińskiej
Przyprawa chińska - 5 smaków
Przyprawa koreańskie BBQ z sezamem i płatkami chili (kuchnia koreańska)
Przyprawa tajskie curry z kolendrą i pieprzem cayenne (kuchnia tajska)
Przyprawa Butter Chicken (kuchnia indyjska) z kminem rzymskim i kardamonem
Przyprawa Udon 7 smaków z sezamem i sosem sojowym (kuchnia japońska)
Pasta z imbiru
Kurczak po japońsku Teriyaki - pasta do smażenia
Przyprawa chińska 5 smaków
Przyprawa do kuchni włoskiej
Przyprawa do dań z makaronu
Najniższa cena: 1,55 zł
Przyprawa do kawy i deserów
Mieszanka do ogórków konserwowych
Najniższa cena: 1,99 zł
Bazylia
Goździki całe
Cynamon mielony
Imbir mielony
Kurkuma mielona
Papryka słodka mielona XL
Papryka ostra mielona
Papryka słodka mielona
Ziele angielskie całe
Ziele angielskie mielone
Przyprawa do kebabu i gyrosa
Przyprawa do barszczu czerwonego i dań z buraków
| Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Prymat sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska
ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska
Warto wiedzieć Przyprawa jest idealna zarówno do dań kuchni chińskiej, jak i wietnamskiej. Doskonale sprawdzi się do dań z mięs, ryb oraz warzyw. Jej wyjątkowy smak i aromat przeniesie nas w świat egzotycznej kuchni.
bez dodatku glutaminianu sodu
bez dodatku glutaminianu sodu
Prymat
| Marka | Prymat |
Podmarka Kuchnie świata
Nazwa funkcjonalna Przyprawa
Wariant do dań kuchni chińskiej
Kurczak po chińsku 4 porcje, 30 min Składniki: - 400 g piersi kurczaka, - 300 g białego ryżu, - 4 pieczarki, - 1/2 czerwonej papryki, - 1/2 żółtej papryki, - 1 czerwona cebula, - 2 łyżki oleju rzepakowego, - 1 łyżka oleju sezamowego, - 1 pęczek szczypiorku, - 2-3 łyżki Przyprawy do dań kuchni chińskiej Prymat, - do smaku: Sól morska Prymat. Sposób przygotowania: Kurczaka pokroić w cienkie paski, pieczarki w plastry, a paprykę i cebulę w piórka. Kurczaka smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym i sezamowym. Podczas smażenia dodać przygotowane składniki. Całość smażyć kilka minut, tak aby warzywa były lekko twarde. W trakcie doprawić przyprawą do dań kuchni chińskiej. Ryż wypłukać w zimnej wodzie, zalać czystą osoloną wodą (1 szklanka ryżu na 2 szklanki wody). Wymieszać i zagotować. Garnek przykryć pokrywką, zmniejszyć ogień, uchylić lekko pokrywę i gotować. Garnek przykryć pokrywką, zmniejszyć ogień, uchylić lekko pokrywkę i gotować. Gdy ryż wchłonie całą wodę, sprawdzić czy jest wystarczająco miękki. Danie podawać z ugotowanym ryżem i posypać posiekanym szczypiorkiem. Więcej przepisów na: www.DoradcaSmaku.pl
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów