KOTANYI
Anyż w gwiazdkach
Najniższa cena: 6,99 zł
41% taniej

Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Anyż marki Prymat to przyprawa o słodkawym, korzennym smaku, która doskonale pasuje do warzyw, mięs, deserów i napojów. Jej aromat sprawdza się przy doprawianiu takich świątecznych dań, jak piernik, makowiec czy kompotu z suszu. Nasiona anyżu można używać w całości lub po utarciu w moździerzu.
Anyż nasiona Prymat 20 g
Anyż w gwiazdkach
Najniższa cena: 6,99 zł
41% taniej
Anyż (gwiazdki)
Najniższa cena: 7,99 zł
Anyż nasiona
Goździki całe
Cynamon mielony
Najniższa cena: 1,69 zł
Cebulka smażona
Najniższa cena: 8,99 zł
Curry
Najniższa cena: 1,79 zł
Papryka słodka mielona XL
Przyprawa do kebabu i gyrosa
Najniższa cena: 1,59 zł
Przyprawa do ziemniaków
Najniższa cena: 1,79 zł
Przyprawa do kuchni włoskiej
Najniższa cena: 1,49 zł
Przyprawa do kurczaka
Najniższa cena: 1,59 zł
Przyprawa do mięsa mielonego
Najniższa cena: 1,59 zł
Przyprawa do sałatek
Przyprawa do indyka i dań z drobiu
Najniższa cena: 1,79 zł
Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
Najniższa cena: 2,19 zł
Przyprawa do barszczu czerwonego i dań z buraków
Najniższa cena: 1,79 zł
Przyprawa do kuchni chińskiej
Najniższa cena: 1,79 zł
Przyprawa do kawy i deserów
| Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Prymat sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska
ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska
Warto wiedzieć Anyż ma charakterystyczny słodkawy smak. Jest doskonały do ciast, deserów, kompotów oraz likierów. Polecany jest również do dań mięsnych, warzywnych i do wypieku chleba. Nasion można używać w całości, rozdrobnić w moździerzu lub zmielić w młynku.
pełne aromatu zioła i przyprawy
Prymat
| Marka | Prymat |
Nazwa funkcjonalna Anyż
Wariant nasiona
Przyprawy są naszą pasją, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby były najwyższej jakości. To dzięki nim sprawisz, że każde Twoje danie będzie po prostu wyjątkowe!
Konfitura z czerwonej cebuli 2 porcje, 45 min Składniki: - 2 łyżki cukru, - 2 łyżki czerwonego octu winnego, - 4 czerwone cebule, - 200 ml czerwonego wytrawnego wina, - 2 łyżki miodu pszczelego, - 3 łyżki grenadyny, - 2 łyżki Przyprawy do grzanego wina i piwa Prymat, - 1/2 łyżeczki nasion Anyżu Prymat, - 1 mała bagietka. Sposób przygotowania: Cebule obrać i pokroić w piórka. W rondelku zagotować cukier z octem winnym. Gdy zacznie gęstnieć, dodać pokrojone cebule i dusić przez ok. 2 minuty. Następnie dodać czerwone wino, miód i grenadynę. Nasiona anyżu rozgnieść i dodać do rondelka wraz z przyprawą do grzanego wina i piwa. Całość gotować do momentu, aż cebula będzie miękka i sos zgęstnieje. Bagietkę pokroić na 8 kromek i zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 160°C przez ok. 5 minut. Konfiturę podawać na ciepłych grzankach. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl