PRYMAT
Mieszanka do ogórków kwaszonych i małosolnych
Najniższa cena: 2,45 zł
19% taniej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Anyż marki Prymat to przyprawa o słodkawym, korzennym smaku, która doskonale pasuje do warzyw, mięs, deserów i napojów. Jej aromat sprawdza się przy doprawianiu takich świątecznych dań, jak piernik, makowiec czy kompotu z suszu. Nasiona anyżu można używać w całości lub po utarciu w moździerzu.
Anyż nasiona Prymat 20 g
Mieszanka do ogórków kwaszonych i małosolnych
Najniższa cena: 2,45 zł
19% taniej
Mieszanka przyprawowa na grilla - do steków
Najniższa cena: 1,39 zł
0% taniej
Mieszanka do ogórków konserwowych
Najniższa cena: 2,45 zł
19% taniej
Przyprawa do żurku i barszczu białego
Najniższa cena: 1,15 zł
0% taniej
Przyprawa do barszczu czerwonego i dań z buraków
Najniższa cena: 1,15 zł
0% taniej
Oregano suszone
Papryka słodka mielona XL
Zioła prowansalskie
Sól alpejska warzona drobnoziarnista jodowana
Papryka ostra mielona
Papryka słodka mielona
Bazylia
Pieprz czarny mielony
Pieprz czarny ziarnisty
Curry
Czosnek suszony
Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Prymat sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska
ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska
Warto wiedzieć Anyż ma charakterystyczny słodkawy smak. Jest doskonały do ciast, deserów, kompotów oraz likierów. Polecany jest również do dań mięsnych, warzywnych i do wypieku chleba. Nasion można używać w całości, rozdrobnić w moździerzu lub zmielić w młynku.
pełne aromatu zioła i przyprawy
Prymat
Marka | Prymat |
Nazwa funkcjonalna Anyż
Wariant nasiona
Przyprawy są naszą pasją, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby były najwyższej jakości. To dzięki nim sprawisz, że każde Twoje danie będzie po prostu wyjątkowe!
Konfitura z czerwonej cebuli 2 porcje, 45 min Składniki: - 2 łyżki cukru, - 2 łyżki czerwonego octu winnego, - 4 czerwone cebule, - 200 ml czerwonego wytrawnego wina, - 2 łyżki miodu pszczelego, - 3 łyżki grenadyny, - 2 łyżki Przyprawy do grzanego wina i piwa Prymat, - 1/2 łyżeczki nasion Anyżu Prymat, - 1 mała bagietka. Sposób przygotowania: Cebule obrać i pokroić w piórka. W rondelku zagotować cukier z octem winnym. Gdy zacznie gęstnieć, dodać pokrojone cebule i dusić przez ok. 2 minuty. Następnie dodać czerwone wino, miód i grenadynę. Nasiona anyżu rozgnieść i dodać do rondelka wraz z przyprawą do grzanego wina i piwa. Całość gotować do momentu, aż cebula będzie miękka i sos zgęstnieje. Bagietkę pokroić na 8 kromek i zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 160°C przez ok. 5 minut. Konfiturę podawać na ciepłych grzankach. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00