CASTELLO
Ser pleśniowy Creamy Blue
Najniższa cena: 7,99 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Tradycyjny francuski (region Szampania) ser krowi z apelacją AOP.
AOP czyli Appellation d"Origine Protege to po polsku Chroniona Nazwa Pochodzenia (ChNP); znak nadawany wybranym produktom w Europie gwarantuje że produkt pochodzi ze ściśle określonego regionu i jest wytwarzany wedle tradycyjnych metod. Langres ma kilkusetletnią tradycję i pochodzi z Szampanii.
Na górze sera znajduje się charakterystyczna wklęsłość - zgodnie z tradycją jest napełniana szampanem lub innym alkoholem Delikatny smak, nieco twarożkowa konsystencja, ser z płukaną skórką o pomarańczowym kolorze.
Każdego roku odbywa się Światowa Wystawa Serów – World Cheese Awards (WCA). W trakcie tej imprezy liczne grono najwybitniejszych znawców serów ocenia sery z całego świata dla poszczególnych kategorii.
Ser Langres Germain otrzymał Złoty Medal WCA w swojej kategorii.
Super Gold na wystawie serów 2019 w Tours (Francja).
MLEKO pasteryzowane
sól
kultury bakterii
barwnik: annato
Zawartość tłuszczu: 50% w s.m.
Wymiar liczbowy 180
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Opakowanie |
Waga brutto 200
g
Wymagana wysokość na półce87
Wymagana szerokość na półce91
Wymagana głębokość na półce59
Wysokość59
Szerokość91
Głębokość87
Ser pleśniowy Creamy Blue
Najniższa cena: 7,99 zł
Ser pleśniowy Mild Blue
Najniższa cena: 7,99 zł
Ser pleśniowy Intense Blue
Najniższa cena: 7,99 zł
Ser Camembert Royal
Langres Germain AOP
Triple Creme
Roladka kozia, pleśniowa
Triple Creme
Przechowywać w temp.: od +0°C do +7°C.
Min. temp. °C 0
Maks. temp. °C 7
52190 Le Montsaugeonnais Francja
Fromagerie Germain 52190 Le Montsaugeonnais Francja
Germain
Marka | Germain |
Green Dot
Chroniona nazwa pochodzenia produktu
Langres otrzymał certyfikat pochodzenia AOC w 1991 roku a potem AOP w 2012. Langres AOP Germain to ser produkowny z krowiego mleka. Ma miękki srodek i płukaną skórkę. Jego dojrzewanie wymaga bardzo starannych i tradycyjnych metod, a wielokrotnie płukana skórka ma piękny pomarańczowy kolor. Ser ma intensywny mocny zapach, ale jego smak jest bardzo łagodny. To jedna z wiodących marek sera na świecie. Langres był pierwotnie przygotowywany z ciepłego krowiego mleka, które było wlewane do terakotowych foremek. Wysychał na liściach lipy, a potem dojrzewał na słomie owsianej. Ser jest chroniony znakiem AOP od 2009. Nazwa jego pochodzi od miasta Langres. Dowodem na jakość sera Langres są liczne nagrody krajowe i międzynarodowe. (WCA, CGA, Mondial du Fromage). Langres jest tradycyjnym produktem Szampanii.
Mleczarnia została założona w 1921 roku przez Henri Germain i jego żonę. Sery Germain swój charakter zawdzięczają 100-letniej tradycji oraz przywiązaniu do najwyższej jakości mleka zbieranego tylko od lokalnych dostawców. Sery Germain pochodzą z Burgundii i Szampanii: Burgundia: Epoisses AOP, L’Affine au Chablis, Szampania: Langres AOP, Le Triple Crème
Nazwa funkcjonalnaSer pleśniowy