FORMAGIA
Ser Gorgonzola DOP
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Włoski ser z przerostem niebiesko-zielonej pleśni o delikatnej, rozpływającej się w ustach konsystencji i pikantnym posmaku.
pasteryzowane MLEKO krowie
kultury starterowe (z MLEKA)
sól
podpuszczka cielęca
kultury pleśni
Wymiar liczbowy 100
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Włochy |
Typ | Tacka |
g
czeski
angielski
polski
Ser Gorgonzola DOP
Ser Gorgonzola dolce D.O.P.
Ser Gorgonzola piccante D.O.P.
Ser Mozzarella (mini kulki)
Ser Ricotta
Ser Mascarpone
Ser Mascarpone
Ser twardy klinek
Ser Mozzarella (kulka)
Przechowywać w temperaturze: 0°C - +4°C.
Min. temp. °C 0
Maks. temp. °C 4
Certyfikowany przez organ kontrolny upoważniony przez Ministero delle Politiche Agricole, Alimentari e Forestali.
Formagia
Marka | Formagia |
Chroniona nazwa pochodzenia produktu
Certyfikowany przez organ kontrolny upoważniony przez Ministero delle Politiche Agricole Alimentarle Forestali. Gorgonzola formagia - posmakuj historii Mieszkańcy Włoch od wieków korzystali z darów Matki Natury. Pewnego słonecznego dnia 897 roku w słonecznej Lombardii powstała receptura na bazie krowiego mleka. I nie zgadniesz! To wielkie odkrycie miało miejsce w uroczej miejscowości o nazwie Gorgonzola, od której wzięła się nazwa sera, który do dziś urzeka swym smakiem ludzi na całym świecie. Ten wyrafinowany przysmak szybko stał się jednym z kulinarnych symboli Italii oraz składnikiem wielu potraw. Jego wyjątkowy smak zachwyca kremową konsystencją przełamaną wyrazistym aromatem niebieskich niteczek szlachetnej pleśni. Ten wyjątkowy kontrast urzeka zmysły swoją głębią, inspiruje do gotowania w prawdziwie włoskim stylu oraz zapewnia wyjątkową radość z jedzenia. Nasz ser sprawia, że gotowanie staje się szybsze, prostsze i jeszcze smaczniejsze oraz, że przyrządzanie potraw z fantazją staje się codziennością. Przepis na efekt zachwytu Tagliatelle z piersią z kaczki sous vide i serem gorgonzola, grzanki z grillowaną gruszką i serowym dipem, a może gnocchi z gorgoznolą? Brzmi pysznie, prawda? A to tylko kilka propozycji z długiej listy potraw inspirowanych smakiem naszego sera z włoskim rodowodem. Nasz ser ułatwi Ci kulinarne podróże do apetycznych zakątków całej Europy oraz pozwoli urzec domowników lub gości wyrafinowanym aromatem, który wypełnia kubki smakowe prawdziwą przyjemnością! To jednak nie wszystko, ponieważ mamy dla Ciebie także przepis na nastrojowy wieczór w towarzystwie ukochanej osoby, gorgonzoli i białego wina! Składniki Gorgonzola oczaruje Twoje zmysły, a jednocześnie dostarczy apetyczną porcję wartości odżywczych. Ten wyjątkowy ser jest produktem naturalnie wolnym od laktozy, a co więcej, zawiera wapń i białko. Dzięki czemu nasza Gorgoznola to idealny składnik zrównoważonego posiłku. Opakowanie Opakowanie z przeźroczystym okienkiem na wieczku pozwala obejrzeć ser przed zakupem i delektować się widokiem niteczek szlachetnej pleśni. Jedno opakowanie zawiera porcję sera, która idealnie sprawdzi się jako wyrafinowana przekąska lub dopełni smak potraw swym wyrazistym aromatem. Marka z włoskim charakterem Marka Formagia powstała z miłości do tego, co włoskie. Właśnie dlatego nasze sery łączą najwyższą jakość z niepowtarzalnym charakterem Italii. Ta wyjątkowa synergia inspiruje nas do poszukiwań tego, co najlepsze. Gdy to odnajdujemy, dzielimy się z Tobą, aby oczarować Twoje zmysły niepowtarzalnym smakiem.
Wyprodukowano we Włoszech.