OSM ŁOWICZ
Ser Mascarpone
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ser Mascarpone Formagia Euroser ma kremową, gęstą, a jednocześnie puszystą konsystencję. Serek produkowany jest ze śmietanki mleka krowiego. Zaliczamy go do serów niedojrzewających o kolorze od białego do ecru i słodkim, lekko maślanym smaku.
Ser Mascarpone przywędrował na nasze stoły z Lombardii. Stanowi z jednej strony pożądany dodatek np. do ciast, kremów, tortów czy naleśników, z drugiej zaś komponuje się również innymi rodzajami serów. Stanowi także podstawowy składnik uwielbianego przez wielu ciasta Tiramisu.
Mascarpone-niebanalna kulinarna inspiracja:
Ser Mascarpone
Ser Mascarpone
Ser Mascarpone
Ser Mascarpone
Ser Mascarpone
Ser Mascarpone
Ser Mozzarella (kulka)
Ser mozzarella light (kulka)
Ser Mozzarella (mini kulki)
Ser Gorgonzola DOP
Ser Ricotta
Ser twardy klinek
Ser Mascarpone
Przechowywać w temperaturze od +1°C do +6 °C. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.
pasteryzowana śmietanka, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów