OSM ŁOWICZ
Ser Mascarpone
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ser Mascarpone Formagia Euroser ma kremową, gęstą, a jednocześnie puszystą konsystencję. Serek produkowany jest ze śmietanki mleka krowiego. Zaliczamy go do serów niedojrzewających o kolorze od białego do ecru i słodkim, lekko maślanym smaku.
Ser Mascarpone przywędrował na nasze stoły z Lombardii. Stanowi z jednej strony pożądany dodatek np. do ciast, kremów, tortów czy naleśników, z drugiej zaś komponuje się również innymi rodzajami serów. Stanowi także podstawowy składnik uwielbianego przez wielu ciasta Tiramisu.
Mascarpone-niebanalna kulinarna inspiracja:
pasteryzowana śmietanka, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Ser Mascarpone
Ser Mascarpone wanilia z nutą białej czekolady
Ser Mascarpone
Ser Mascarpone
Ser Mascarpone
Ser Mascarpone
Ser Mascarpone
Ser Mascarpone o smaku waniliowym
Ser Mozzarella (kulka)
Ser Mozzarella (mini kulki)
Ser Ricotta
Ser Gorgonzola DOP
Ser twardy klinek
Ser Mascarpone
Przechowywać w temperaturze od +1°C do +6 °C. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.