Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
W niewielkiej odległości na wschód od jednego z najpiękniejszych zakątków południowych Włoch- Wybrzeża Amalfitańskiego (Costiera Amalfitana), w roku 1986 powstało przedsiębiorstwo przetwórstwa warzyw. Łagodny klimat śródziemnomorski oraz wyjątkowo intensywne nasłonecznienie tego regionu sprawiają, że dojrzewające tam warzywa, zwłaszcza pomidory, charakteryzują się bardzo słodkim smakiem. Daje też możliwość uprawiania wielu odmian pomidorów, których w innej części Europy próżno szukać. Uprawiane na 300 ha żyznej gleby z najwyższą dbałością na kazdym etapie wzrostu: od siewu do zbioru. Ręcznie zbierane i przetwarzane z zachowaniem wszyskich wartosci odżywczych i pełnego słodyczy smaku, bez dodatku konserwantów. Słodka kraglość żóltego pomidorka śliwkowego w postaci aksamitnego sosu to doskonały dodatek do potraw nie tylko na gorąco. Świetnie sprawdzi się w też jako składnik sosów na zimno lub koktajli. Ten smak rozbudzi Twoje zmysły i przeniesie Cię na słoneczne wzgórza italii, gdzie najprostsze dania smakują słońcem, morzem i południowym "dolce far niente".
żółte pomidorki śliwkowe
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | ||
Wartość energetyczna (kcal) | ||
Tłuszcz (g) | ||
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | ||
Węglowodany (g) | ||
w tym cukry (g) | ||
Białko (g) | ||
Błonnik (g) | ||
Sól (g) |