Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ciasto dzięki autorskiej mieszance naturalnych ziół i przypraw ma niespotykanym zapachu i smak. Po rozwałkowaniu bardzo łatwo wylepić pierniczki. Z kuli powstaje od
60 do 83 pierniczków w zależności od grubości ciasta.
Mąka ryżowa 20%, mąka gryczana BIO 13%, mąka jaglana 13%, cukier trzcinowy, olej kokosowy, miód, jaja, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu (soda oczyszczona) przyprawy: (cynamon, kardamon, gałka muszkatołowa, pieprz czarny, anyż, imbir, ziele angielskie goździki), sól morska
bez glutenu
nie zawiera: glutenu, laktozy
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w warunkach chłodniczych.
Produkt gotowy do spożycia po obróbce termicznej. Sposób przyrządzenia:
Przed rozwałkowaniem ciasto wstawić do lodówki na 30 min. Następnie rozwałkować na posypanej mąą bezglutenową stolnicy na placek o grubości 0,5cm. Wykrawać foremkami dowolne formy. Ciasteczka przekładać, podważając je od spodu nożem, na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze ok 10 min w 180 C. Po ostygnięciu można dekorować.
Smacznego.