Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Chleb pszenno-żytni z dodatkiem zakwasu żytniego, który naturalnie przedłuża świeżość pieczywa, wzbogaca jego aromat i decyduje o charakterystycznym, pełnym smaku. Idealnie chrupiąca skórka i niezwykle delikatny miękisz chleba mazowieckiego jest zasługą m.in. wypieku w kamiennym piecu. Wypiek na kamieniu umożliwia równomierne rozprowadzanie gromadzonego w piecu ciepła, co pozwala zamknąć w bochenku jego szczególne walory smakowe oraz sprawia, że chleb jest świeży przez długi czas. Produkt posiada tzw. „czystą etykietę”, co oznacza, że jest wolny od substancji konserwujących, emulgatorów, stabilizatorów, zagęstników, aromatów oraz środków spulchniających. Chleb mazowiecki krojony to idealna propozycja do codziennych, pysznych kanapek.
Mąka (PSZENNA 50%, ŻYTNIA 22%), woda, drożdże, sól, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy
Może zawierać: jaja, seler, orzechy, gorczycę, mleko (łącznie z laktozą), nasiona sezamu i soję.
Produkt należy przechowywać w suchym miejscu w temperaturze około +20 °C, do 24 godzin od momentu produkcji