HOUSE OF ASIA
Liście alg morskich nori (6 szt.)
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Kapary są blisko spokrewnione z kapustą. Pochodzą prawdopodobnie z zachodniej lub środkowej Azji, jednakże dziś rosną także w Europie, w rejonie śródziemnomorskim, w Afryce i Stanach Zjednoczonych. O kaparach wspominał już Pliniusz Starszy, wiadomo że były znane przez starożytnych Greków. Kapary są często wykorzystywane w kuchni włoskiej, zwłaszcza jako dodatek do drobiu, ryb, sosu pomidorowego, sałatek, pizzy i dań pikantnych. Doskonale smakują w połączeniu z oregano, bazylią, czosnkiem, estragonem i marynowanymi oliwkami. Należy jednak unikać duszenia kaparów w wysokich temperaturach, bowiem tracą wówczas swój niepowtarzalny smak. Najlepiej jest dodać je, gdy np. sos jest ciepły. Kapary przyczyniają się ograniczenia wzdęć, mają właściwości antyreumatyczne, poprawiające funkcjonowanie wątroby. Napary z korzeni i kory krzewów są używane w leczeniu anemii i artretyzmu.
Liście alg morskich nori (6 szt.)
Młody imbir marynowany różowy
Najniższa cena: 7,49 zł
Rzodkiew Daikon (marynowana)
Najniższa cena: 11,79 zł
Warzywa do woka
Najniższa cena: 9,99 zł
Karczochy krojone
Najniższa cena: 19,99 zł
Sałatka naddunajska
Najniższa cena: 7,99 zł
Kapary marynowane BIO
Najniższa cena: 10,35 zł
Kapary w occie winnym
Najniższa cena: 9,99 zł
Bonduelki - młoda marchewka
Najniższa cena: 5,99 zł
Kapusta czerwona modra
Najniższa cena: 14,99 zł
Mieszanka warzywna groszek z marchwią
Najniższa cena: 6,59 zł
Karczochy z pieprzem i cytryną w zalewie Zero Olio
Najniższa cena: 21,99 zł
Kapusta czerwona z jabłkiem BIO
Najniższa cena: 6,85 zł
Kapary hiszpańskie
Sałatka grecka
Fasolka Edamame (ziarna soi)
Seler wyborny
Pędy bambusa (paseczki)
Kapary owoce
Kapary
Marchewka zasmażana
Marynowana cebulka złota
Karczochy w oleju słonecznikowym
Oliwki zielone Manzanilla (bez pestki)
Mieszanka 4 odmian fasoli
Szczaw konserwowy
Dynia w occie
Marchewka z groszkiem
Szczaw mielony
Mieszanka polska
Pieprz zielony
Algi morskie kombu (suszone) BIO
sałatka księżacka
Sałatka obiadowa
Przechowywać w suchym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 15 dni.