HOUSE OF ASIA
Liście alg morskich nori (6 szt.)
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Kapary są blisko spokrewnione z kapustą. Pochodzą prawdopodobnie z zachodniej lub środkowej Azji, jednakże dziś rosną także w Europie, w rejonie śródziemnomorskim, w Afryce i Stanach Zjednoczonych. O kaparach wspominał już Pliniusz Starszy, wiadomo że były znane przez starożytnych Greków. Kapary są często wykorzystywane w kuchni włoskiej, zwłaszcza jako dodatek do drobiu, ryb, sosu pomidorowego, sałatek, pizzy i dań pikantnych. Doskonale smakują w połączeniu z oregano, bazylią, czosnkiem, estragonem i marynowanymi oliwkami. Należy jednak unikać duszenia kaparów w wysokich temperaturach, bowiem tracą wówczas swój niepowtarzalny smak. Najlepiej jest dodać je, gdy np. sos jest ciepły. Kapary przyczyniają się ograniczenia wzdęć, mają właściwości antyreumatyczne, poprawiające funkcjonowanie wątroby. Napary z korzeni i kory krzewów są używane w leczeniu anemii i artretyzmu.
Liście alg morskich nori (6 szt.)
Dynia w occie
Najniższa cena: 9,99 zł
Imbir biały marynowany (krojony)
Najniższa cena: 7,99 zł
Algi morskie kombu (suszone) BIO
Najniższa cena: 11,49 zł
Warzywa do woka
Najniższa cena: 9,99 zł
Kapary hiszpańskie
Szczaw konserwowy
Kapary
Kapary owoce
Fasolka Edamame (ziarna soi)
Seler wyborny
Oliwki zielone Manzanilla (bez pestki)
Młody imbir marynowany różowy
Pędy bambusa (paseczki)
Marchewka z groszkiem
Marchewka zasmażana
Szczaw mielony
Kapusta czerwona modra
Sałatka grecka
Mieszanka warzywna groszek z marchwią
Marynowana cebulka złota
Mieszanka 4 odmian fasoli
Karczochy w oleju słonecznikowym
Sałatka obiadowa
Bonduelki - młoda marchewka
Kapusta czerwona z jabłkiem BIO
Rzodkiew Daikon (marynowana)
Pieprz zielony
Karczochy krojone
Karczochy z pieprzem i cytryną w zalewie Zero Olio
sałatka księżacka
Kapary marynowane BIO
Kapary w occie winnym
Sałatka naddunajska
Przechowywać w suchym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 15 dni.