MOSSO
Szczaw konserwowy
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Kapary są blisko spokrewnione z kapustą. Pochodzą prawdopodobnie z zachodniej lub środkowej Azji, jednakże dziś rosną także w Europie, w rejonie śródziemnomorskim, w Afryce i Stanach Zjednoczonych. O kaparach wspominał już Pliniusz Starszy, wiadomo że były znane przez starożytnych Greków. Kapary są często wykorzystywane w kuchni włoskiej, zwłaszcza jako dodatek do drobiu, ryb, sosu pomidorowego, sałatek, pizzy i dań pikantnych. Doskonale smakują w połączeniu z oregano, bazylią, czosnkiem, estragonem i marynowanymi oliwkami. Należy jednak unikać duszenia kaparów w wysokich temperaturach, bowiem tracą wówczas swój niepowtarzalny smak. Najlepiej jest dodać je, gdy np. sos jest ciepły. Kapary przyczyniają się ograniczenia wzdęć, mają właściwości antyreumatyczne, poprawiające funkcjonowanie wątroby. Napary z korzeni i kory krzewów są używane w leczeniu anemii i artretyzmu.
Szczaw konserwowy
Imbir biały marynowany (krojony)
Najniższa cena: 7,99 zł
Mieszanka warzywna
Najniższa cena: 6,99 zł
Dynia w occie
Najniższa cena: 9,99 zł
Marchewka z groszkiem
Liście alg morskich nori (6 szt.)
Szczaw mielony
Sałatka grecka
Fasolka Edamame (ziarna soi)
Pędy bambusa (paseczki)
Młody imbir marynowany różowy
Kapary
Kapary owoce
Seler wyborny
Kapary hiszpańskie
Warzywa do woka
Marchewka zasmażana
Oliwki zielone Manzanilla (bez pestki)
Marynowana cebulka złota
Kapary w occie winnym
Rzodkiew Daikon (marynowana)
Bonduelki - młoda marchewka
Kapusta czerwona z jabłkiem
Mieszanka warzywna groszek z marchwią
Sałatka obiadowa
Karczochy krojone
Kapusta czerwona z jabłkiem BIO
Kapary marynowane BIO
Algi morskie kombu (suszone) BIO
Kapusta czerwona modra
Karczochy w oleju słonecznikowym
Mieszanka 4 odmian fasoli
Pieprz zielony
Karczochy z pieprzem i cytryną w zalewie Zero Olio
Sałatka naddunajska
sałatka księżacka
Przechowywać w suchym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 15 dni.