HOUSE OF ASIA
Liście alg morskich nori (6 szt.)
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Liście Alg Morskich House Of Asia to niezastąpiony składnik każdego, dobrze wykonanego sushi. Stanowią smakową definicję tego azjatyckiego dania.
Liście Alg Morskich Sushi Nori to opakowanie, w którym znajdują się wyłącznie algi morskie. 6 sztuk pozwala na wykonanie dużej ilości sushi. Bez nich nie może obyć się prawdziwe sushi. Idealnie sprawdzą się na obiad lub przyjęcie. Ponadto można z nich wykonać również pyszne azjatyckie snacki.
Algi suszone powinny znaleźć się w kuchni miłośnika azjatyckiej kuchni:
nowa, lepsza jakość
kuchnia japońska
do sushi i nie tylko
Liście alg morskich nori (6 szt.)
Dynia w occie
Najniższa cena: 9,99 zł
Imbir biały marynowany (krojony)
Najniższa cena: 7,99 zł
Algi morskie kombu (suszone) BIO
Najniższa cena: 11,49 zł
Warzywa do woka
Najniższa cena: 9,99 zł
Kapary hiszpańskie
Sałatka grecka
Młody imbir marynowany różowy
Fasolka Edamame (ziarna soi)
Seler wyborny
Marynowana cebulka złota
Kapusta czerwona modra
Mieszanka 4 odmian fasoli
Oliwki zielone Manzanilla (bez pestki)
Pędy bambusa (paseczki)
Marchewka z groszkiem
Karczochy w oleju słonecznikowym
Marchewka zasmażana
Mieszanka warzywna groszek z marchwią
Szczaw konserwowy
Kapary
Kapary owoce
Szczaw mielony
Kapusta czerwona z jabłkiem BIO
Rzodkiew Daikon (marynowana)
Pieprz zielony
Karczochy krojone
Karczochy z pieprzem i cytryną w zalewie Zero Olio
sałatka księżacka
Kapary marynowane BIO
Kapary w occie winnym
Sałatka obiadowa
Bonduelki - młoda marchewka
Sałatka naddunajska
Mleczko kokosowe (tł. 5-7%)
Mleczko kokosowe BIO (tł. 17-19%)
Najniższa cena: 9,99 zł
Makaron ryżowy (5 mm) bezglutenowy
Makaron pszenny Udon (świeży)
Najniższa cena: 4,29 zł
Makaron ryżowy (10 mm) bezglutenowy
Olej sezamowy (z prażonego sezamu)
Najniższa cena: 17,85 zł
Sos sojowy ciemny (naturalnie warzony)
Mleczko kokosowe BIO (tł. 5-7%)
Makaron pszenny Ramen (świeży)
Najniższa cena: 4,29 zł
Ocet ryżowy
Najniższa cena: 15,99 zł
Pasta Miso ciemna
Grzyby Mun krojone (suszone)
Pasta Żółte Curry
Pasta Massaman Curry
Najniższa cena: 10,79 zł
Pasta Pad Thai
Makaron pszenny (instant)
Najniższa cena: 6,49 zł
35% taniej
Najlepszy spożyć przed: data z przodu opakowania. Przechowywać w suchym miejscu, unikać bezpośredniego działania światła słonecznego. Zużyć niezwłocznie po otwarciu.
Pieńków 147 A, 05-152 Czosnów, Polska
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k., Pieńków 147 A, 05-152 Czosnów, Polska www.houseofasia.pl
UWAGA W opakowaniu znajduje się torebka ze środkiem pochłaniającym wilgoć. Zawarto ść torebki nie nadaje się do spożycia. Chronić przed dziećmi.
House of Asia
| Marka | House of Asia |
Algi morskie to idealne urozmaicenie diety. Wystarczy na około 60 sztuk sushi Odpowiednie dla wegetarian i wegan. Maksymalne dzienne spożycie jodu ze wszystkich źródeł nie powinno wynosić więcej niż 600 µg dla osoby dorosłej oraz 200 µg dla dzieci w wieku od 1 do 3 lat.
Rolowanie sushi 1. Połóż arkusz nori na środku maty bambusowej. Nałóż ostudzony ryż na środku arkusza nori pozostawiając u góry 2 cm margines. Po 2-3 minutach arkusz nori będzie miękki i gotowy do zwijania. 2. Przy dolnej krawędzi ryżu nałóż ulubione składniki. 3. Zawiń w taki sposób, aby arkusz nori zamknął ryż i składniki w środku rulonu, natomiast mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz. 4. Zrolowane sushi przekrój na 6-8 równych części. Hoso-maki 32 sztuki 140 g ryżu do sushi 25 g ogórka 25 g awokado 3 arkusze alg morskich Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pokrój ogórka i awokado w podłużne paski. Arkusz z alg przekrój na pół i jedną z połówek umieść na środku maty bambusowej. Ułóż ryż na środku algi wzdłuż dłuższego boku, pozostawiając ok. 2 cm margines na górze. Następnie umieść pokrojony w paski ogórek lub awokado. Zawijaj w taki sposób, aby arkusz z alg zamknął ryż i dodane składniki wewnątrz rulonu. Mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz. Tak powstały rulonik przekrój na 8 części. California-maki 36 sztuk 230 g ryżu do sushi 1/2 awokado 4 paluszki krabowe 1/2 ogórka 3 arkusze alg morskich 2 łyżki majonezu 2 łyżki czerwonego kawioru Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pokrój ogórka i awokado w długie, cienkie paski. Arkusz z alg umieść na środku maty bambusowej. Ułóż ryż na środku arkusza pozostawiając ok. 2 cm margines od góry, a następnie pokryj go warstwą kawioru. Przykryj folią śniadaniową i odwróć do góry nogami - kładąc na macie ryżem do dołu. Umieść awokado, ogórek i paluszki krabowe na środku algi, posmaruj niewielką ilością majonezu i zawijaj w taki sposób, aby ryż zamknął w środku arkusz z alg i dodatki, a mata pozostała na zewnątrz. Powstałą rolkę pokrój na 12 części.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów