SMAK
Sałatka grecka
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Liście Alg Morskich House Of Asia to niezastąpiony składnik każdego, dobrze wykonanego sushi. Stanowią smakową definicję tego azjatyckiego dania.
Liście Alg Morskich Sushi Nori to opakowanie, w którym znajdują się wyłącznie algi morskie. 6 sztuk pozwala na wykonanie dużej ilości sushi. Bez nich nie może obyć się prawdziwe sushi. Idealnie sprawdzą się na obiad lub przyjęcie. Ponadto można z nich wykonać również pyszne azjatyckie snacki.
Algi suszone powinny znaleźć się w kuchni miłośnika azjatyckiej kuchni:
nowa, lepsza jakość
kuchnia japońska
do sushi i nie tylko
Sałatka grecka
Szczaw mielony
Bonduelki - młoda marchewka
Najniższa cena: 5,99 zł
25% taniej
Marchewka z groszkiem
Najniższa cena: 3,49 zł
Marynowana cebulka złota
Mieszanka warzywna
Najniższa cena: 6,99 zł
Mieszanka polska
Najniższa cena: 3,99 zł
Algi morskie kombu (suszone) BIO
Łubin w solance
Najniższa cena: 8,99 zł
Liście alg morskich nori (6 szt.)
Kapary hiszpańskie
Pędy bambusa (paseczki)
Fasolka Edamame (ziarna soi)
Młody imbir marynowany różowy
Marchewka zasmażana
Seler wyborny
Szczaw konserwowy
Kapary
Kapary owoce
Kapary w occie winnym
Warzywa do woka
Rzodkiew Daikon (marynowana)
Mieszanka warzywna groszek z marchwią
Karczochy w oleju słonecznikowym
Imbir biały marynowany (krojony)
Kapary marynowane BIO
Kapusta czerwona z jabłkiem
Karczochy krojone
Mieszanka 4 odmian fasoli
Kapusta czerwona modra
Kapusta czerwona z jabłkiem BIO
Oliwki zielone Manzanilla (bez pestki)
Sałatka obiadowa
Karczochy z pieprzem i cytryną w zalewie Zero Olio
Mleczko kokosowe BIO (tł. 17-19%)
Najniższa cena: 11,99 zł
Makaron pszenny (instant)
Najniższa cena: 6,49 zł
35% taniej
Sos z grzybów Shiitake
Najniższa cena: 5,25 zł
Mleczko kokosowe BIO (tł. 5-7%)
Makaron pszenny Udon (świeży)
Makaron pszenny Ramen (świeży)
Sos sojowy ciemny (naturalnie warzony)
Sos sojowy jasny (naturalnie warzony)
Sos sojowy grzybowy
Sos Teriyaki (gęsty)
Makaron ryżowy (5 mm) bezglutenowy
Makaron ryżowy (10 mm) bezglutenowy
Makaron ryżowy vermicelli bezglutenowy
Makaron ryżowy do zupy Pho (4 mm)
Makaron ryżowy (7 mm) bezglutenowy
Makaron Udon
Najlepszy spożyć przed: data z przodu opakowania. Przechowywać w suchym miejscu, unikać bezpośredniego działania światła słonecznego. Zużyć niezwłocznie po otwarciu.
Pieńków 147 A, 05-152 Czosnów, Polska
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k., Pieńków 147 A, 05-152 Czosnów, Polska www.houseofasia.pl
UWAGA W opakowaniu znajduje się torebka ze środkiem pochłaniającym wilgoć. Zawartość torebki nie nadaje się do spożycia. Chronić przed dziećmi.
House of Asia
Marka | House of Asia |
Algi morskie to idealne urozmaicenie diety. Wystarczy na około 60 sztuk sushi Odpowiednie dla wegetarian i wegan. Maksymalne dzienne spożycie jodu ze wszystkich źródeł nie powinno wynosić więcej niż 600 µg dla osoby dorosłej oraz 200 µg dla dzieci w wieku od 1 do 3 lat.
Rolowanie sushi 1. Połóż arkusz nori na środku maty bambusowej. Nałóż ostudzony ryż na środku arkusza nori pozostawiając u góry 2 cm margines. Po 2-3 minutach arkusz nori będzie miękki i gotowy do zwijania. 2. Przy dolnej krawędzi ryżu nałóż ulubione składniki. 3. Zawiń w taki sposób, aby arkusz nori zamknął ryż i składniki w środku rulonu, natomiast mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz. 4. Zrolowane sushi przekrój na 6-8 równych części. Hoso-maki 32 sztuki 140 g ryżu do sushi 25 g ogórka 25 g awokado 3 arkusze alg morskich Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pokrój ogórka i awokado w podłużne paski. Arkusz z alg przekrój na pół i jedną z połówek umieść na środku maty bambusowej. Ułóż ryż na środku algi wzdłuż dłuższego boku, pozostawiając ok. 2 cm margines na górze. Następnie umieść pokrojony w paski ogórek lub awokado. Zawijaj w taki sposób, aby arkusz z alg zamknął ryż i dodane składniki wewnątrz rulonu. Mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz. Tak powstały rulonik przekrój na 8 części. California-maki 36 sztuk 230 g ryżu do sushi 1/2 awokado 4 paluszki krabowe 1/2 ogórka 3 arkusze alg morskich 2 łyżki majonezu 2 łyżki czerwonego kawioru Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pokrój ogórka i awokado w długie, cienkie paski. Arkusz z alg umieść na środku maty bambusowej. Ułóż ryż na środku arkusza pozostawiając ok. 2 cm margines od góry, a następnie pokryj go warstwą kawioru. Przykryj folią śniadaniową i odwróć do góry nogami - kładąc na macie ryżem do dołu. Umieść awokado, ogórek i paluszki krabowe na środku algi, posmaruj niewielką ilością majonezu i zawijaj w taki sposób, aby ryż zamknął w środku arkusz z alg i dodatki, a mata pozostała na zewnątrz. Powstałą rolkę pokrój na 12 części.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów