Potwierdzenie Twojej lokalizacji, pozwoli nam lepiej dopasować asortyment produktów i sposób dostawy Twoich zakupów. Więcej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mąka ryżowa to produkt bezglutenowy, bezpieczny dla osób chorych na celiakię oraz z alergią i nietolerancją glutenu. Sprawdzi się również w kuchni tych, którzy dbają o urozmaiconą i zrównoważoną dietę. Mąka ryżowa pochodzi z Azji, która jest kolebką ryżu. Blisko 90% światowej produkcji ryżu pochodzi z Chin i Indii. Mąka ryżowa wytwarzana jest poprzez drobne zmielenie ziaren ryżu. Zawiera sporą ilość węglowodanów złożonych, dodających organizmowi energii, a jednocześnie charakteryzuje się niewielką zawartością tłuszczów. Jest źródłem żelaza, cynku i magnezu – składników niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego, nerwowego i mięśniowego. Dzięki swojemu delikatnemu i neutralnemu smakowi nada się do przygotowania zarówno słodkich deserów, jak i słonych dań. Przez to, że nie zawiera glutenu, podczas przygotowywania wypieków dobrze jest ją mieszać z innymi mąkami z naszej oferty, co pomoże lepiej związać ciasto. Jako samodzielny produkt nada się do zagęszczenia białych sosów oraz panierowania drobiu i ryb. Plusem wykorzystywania w kuchni mąki ryżowej jest to, że dania przygotowane przy jej użyciu są lżejsze od tych z tradycyjnej mąki pszennej.
Zapisz się do newslettera i odbierz 10 zł
Kupon jest jednorazowy i przeznaczony dla nowych subskrybentów.
Aktywuje się przy zakupach od 100 zł.