Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Majeranek suszony Prymat to bardzo aromatyczna przyprawa wykorzystywana głównie do dań kuchni polskiej. Doskonale nadaje się do ciężkostrawnych posiłków, czyli tłustych mięs, potraw z warzyw strączkowych, zawiesistych zup oraz kapusty. Bardzo często mylona jest z oregano, nie tylko ze względu na wygląd, ale również smak i zapach. Nic w tym dziwnego, biorąc pod uwagę, że rośliny te wywodzą się z tej samej rodziny. Dodatek majeranku w potrawie sprawia, że nabiera ono delikatnego smaku z wyczuwalną orzeźwiającą nutą. W formie suszonej można dodawać zarówno na początku, jak i pod koniec gotowania. Majeranek suszony świetnie sprawdzi się również w daniach kuchni włoskiej. Wspaniale komponuje się z dodatkiem pieczonych warzyw, np. ziemniaków, marchewki, selera czy innych warzyw korzeniowych. W kuchni polskiej trudno nam sobie wyobrazić tradycyjny, wielkanocny żurek bez jego dodatku.
dużo się opłaca! XL
pełne aromatu zioła i przyprawy
Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Majeranek suszony
Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne
Wymiar liczbowy 23
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Saszetka |
g
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Prymat
Marka | Prymat |
Warto wiedzieć: Majeranek ma przyjemny ziołowy aromat. Świetnie sprawdza się w typowych daniach polskiej kuchni. Dodaje się go na końcu gotowania, aby zachować jego delikatny smak. Pasuje do: - sosów - sałatek - fasoli - żurku i barszczu białego Nietypowe zastosowanie: Majeranku suszonego nie może zabraknąć w wegańskim „smalcu" z fasoli.
Tysiące przepisów znajdziesz na: DoradcaSmaku.pl