Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Majeranek suszony Prymat to bardzo aromatyczna przyprawa wykorzystywana głównie do dań kuchni polskiej. Doskonale nadaje się do ciężkostrawnych posiłków, czyli tłustych mięs, potraw z warzyw strączkowych, zawiesistych zup oraz kapusty. Bardzo często mylona jest z oregano, nie tylko ze względu na wygląd, ale również smak i zapach. Nic w tym dziwnego, biorąc pod uwagę, że rośliny te wywodzą się z tej samej rodziny. Dodatek majeranku w potrawie sprawia, że nabiera ono delikatnego smaku z wyczuwalną orzeźwiającą nutą. W formie suszonej można dodawać zarówno na początku, jak i pod koniec gotowania. Majeranek suszony świetnie sprawdzi się również w daniach kuchni włoskiej. Wspaniale komponuje się z dodatkiem pieczonych warzyw, np. ziemniaków, marchewki, selera czy innych warzyw korzeniowych. W kuchni polskiej trudno nam sobie wyobrazić tradycyjny, wielkanocny żurek bez jego dodatku.
dużo się opłaca! XL
pełne aromatu zioła i przyprawy
Majeranek suszony XL
Najniższa cena: 3,69 zł
Majeranek BIO
Majeranek suszony
Majeranek otarty
Majeranek suszony
Papryka słodka mielona XL
Najniższa cena: 2,99 zł
Ziele angielskie całe
Najniższa cena: 1,89 zł
Kwas cytrynowy XXL
Najniższa cena: 3,49 zł
Liść laurowy suszony XL
Najniższa cena: 3,69 zł
Pieprz czarny grubo mielony
Czosnek suszony XL
Najniższa cena: 3,69 zł
Przyprawa do kurczaka złocistego XL
Najniższa cena: 2,99 zł
Cukier z cynamonem (do ciast i deserów)
Sól czosnkowa (drobnoziarnista)
Sól ziołowa
Koperek suszony BIO
Pieprz ziołowy mielony XL
Najniższa cena: 2,99 zł
Sól morska jodowana drobnoziarnista
Cukier ze skórką cytryny (do ciast i deserów)
Estragon suszony
Szafran nitki
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska
Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska, Tel.: +48/32/47 33 833, www.prymatgroup.pl
Prymat
Marka | Prymat |
Warto wiedzieć: Majeranek ma przyjemny ziołowy aromat. Świetnie sprawdza się w typowych daniach polskiej kuchni. Dodaje się go na końcu gotowania, aby zachować jego delikatny smak. Pasuje do: - sosów - sałatek - fasoli - żurku i barszczu białego Nietypowe zastosowanie: Majeranku suszonego nie może zabraknąć w wegańskim „smalcu" z fasoli.
Tysiące przepisów znajdziesz na: DoradcaSmaku.pl
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów