DARY NATURY
Majeranek BIO
Najniższa cena: 4,99 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Majeranek suszony Prymat to bardzo aromatyczna przyprawa wykorzystywana głównie do dań kuchni polskiej. Doskonale nadaje się do ciężkostrawnych posiłków, czyli tłustych mięs, potraw z warzyw strączkowych, zawiesistych zup oraz kapusty. Bardzo często mylona jest z oregano, nie tylko ze względu na wygląd, ale również smak i zapach. Nic w tym dziwnego, biorąc pod uwagę, że rośliny te wywodzą się z tej samej rodziny. Dodatek majeranku w potrawie sprawia, że nabiera ono delikatnego smaku z wyczuwalną orzeźwiającą nutą. W formie suszonej można dodawać zarówno na początku, jak i pod koniec gotowania. Majeranek suszony świetnie sprawdzi się również w daniach kuchni włoskiej. Wspaniale komponuje się z dodatkiem pieczonych warzyw, np. ziemniaków, marchewki, selera czy innych warzyw korzeniowych. W kuchni polskiej trudno nam sobie wyobrazić tradycyjny, wielkanocny żurek bez jego dodatku.
dużo się opłaca! XL
pełne aromatu zioła i przyprawy
Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Majeranek suszony
Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne
Wymiar liczbowy 23
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Saszetka |
g
Majeranek BIO
Najniższa cena: 4,99 zł
Majeranek suszony
Majeranek suszony
Majeranek suszony
Majeranek otarty
Wanilia - laska
Najniższa cena: 18,79 zł
Papryka słodka mielona XL
Pieprz czarny ziarnisty
Pieprz czarny mielony
Cynamon mielony
Bazylia
Oregano suszone
Liście laurowe suszone
Majeranek suszony
Zioła prowansalskie
Ziele angielskie całe
Ziele angielskie mielone
Kwas cytrynowy XXL
Rozmaryn suszony
Kmin rzymski mielony
Tymianek suszony
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska
Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska, Tel.: +48/32/47 33 833, www.prymatgroup.pl
Prymat
Marka | Prymat |
Warto wiedzieć: Majeranek ma przyjemny ziołowy aromat. Świetnie sprawdza się w typowych daniach polskiej kuchni. Dodaje się go na końcu gotowania, aby zachować jego delikatny smak. Pasuje do: - sosów - sałatek - fasoli - żurku i barszczu białego Nietypowe zastosowanie: Majeranku suszonego nie może zabraknąć w wegańskim „smalcu" z fasoli.
Tysiące przepisów znajdziesz na: DoradcaSmaku.pl