WEGE SIOSTRY
Smarowaniec kremowy z ziołami
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Roślinna alternatywa dla kremowego serka twarogowego o smaku naturalnym. Na bazie nerkowców oraz białka bobu i grochu.
W specjalnym, powiększonym opakowaniu 750 g jest idealny do wypieków, na opakowaniu przepis na Roślinny Kremowy Sernik autorstwa Dominiki Targosz.
Dzięki swojemu pysznemu smakowi, kremowej konsystencji i uniwersalnemu charakterowi, produkt świetnie nada się także: na kanapki, do wypiekow, do sushi, do zup i sosów. Na słodko i słono, na ciepło i zimno.
roślinnie, pysznie, z nerkowców
bez laktozy
bez konserwantów
bez mleka
roślinny
wegański
woda
olej kokosowy
orzechy nerkowca (14,8 %)
skrobia
białko bobu
białko grochu
sól
żywe kultury bakterii
Może zawierać soję, migdały i sezam.
Bez laktozy
konserwanty | Nie zawiera |
zawiera: orzechy nerkowca, może zawierać śladowe ilości soi, sezamu i migdałów
Wymiar liczbowy 750
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Kubek |
Waga brutto 760
g
Smarowaniec kremowy z ziołami
Smarowaniec kremowy z pieprzem
Smarowaniec kremowy z cebulką
Plastry wegańskie o smaku sera Cheddar
Plastry wegańskie o smaku sera Gouda
Plastry wegańskie o smaku wędzonego sera Gouda
Toczony klasyk z nerkowców z czarnuszką
Toczony z nerkowców z papryką chipotle i nitkami chili
Toczony z nerkowców z solą wędzoną i nori
Toczony z nerkowców z suszonymi pomidorami i czosnkiem niedźwiedzim
Toczony z nerkowców ze szczypiorkiem
Toczony z nerkowców z kozieradką i suszonymi grzybami
Vermezan z nerkowców
Ser wegański gouda w plastrach
Blok wegański sałatkowy (typu sera Feta)
Smarowaniec Kremowy na Sernik
Serek kremowy, naturalny
Serek kremowy, cheddar
Produkt wegański o smaku mascarpone
Alternatywa sera w plastrach, o smaku cheddar
Greek White
Sałatkowy z nerkowców w stylu greckim
Smarowaniec klasyk
Veganaggio o smaku włoskiego sera twardego
Sos z nerkowców o smaku serowym (wegański) bezglutenowy
Najniższa cena: 12,99 zł
Sos z nerkowców o smaku serowo-pomidorowym (wegański) bezglutenowy
Najniższa cena: 12,99 zł
Smarowaniec kremowy z ziołami
Smarowaniec kremowy z pieprzem
Smarowaniec kremowy z cebulką
Toczony klasyk z nerkowców z czarnuszką
Toczony z nerkowców z solą wędzoną i nori
Toczony z nerkowców z papryką chipotle i nitkami chili
Toczony z nerkowców z suszonymi pomidorami i czosnkiem niedźwiedzim
Toczony z nerkowców z kozieradką i suszonymi grzybami
Toczony z nerkowców ze szczypiorkiem
Toczony z nerkowców z żurawiną
Vermezan z nerkowców
Osełka roślinna z nerkowcami
Osełka roślinna z nerkowcami i solą
Sałatkowy z nerkowców w stylu greckim
Produkt idealnie nadaje się na sernik roślinny, a także do innych wypieków i deserów, do zup i dań ciepłych, a także do sushi i na pieczywo.
Należy przechowywać w lodówce w temperaturze od +2 °C do +6 °C.
Min. temp. °C 2
Maks. temp. °C 6
Ul. Magnolii 8/2 05-509 Józefośław
WEGE SIOSTRY SP. Z O.O. Ul. Magnolii 8/2 05-509 Józefośław www.wegesiostry.pl
Wege Siostry
Marka | Wege Siostry |
Nasz bestsellerowy Kremowy klasyczny teraz dostępny w wiaderku 750 g! To idealna baza na przepyszny roślinny sernik. Na opakowaniu niezawodny przepis, którego autorką jest Dominika Targosz. Kremowy 750 g świetnie nada się nie tylko do idealnie kremowego sernika roślinnego, ale także do innych wypieków i deserów. Stosuj też do zup i dań ciepłych, a także do sushi i na pieczywo.
Wege Siostry to rodzinna firma produkująca roślinne alternatywy dla sera i masła. Z połączenia innowacyjnego surowca (orzechów nerkowca i słonecznika) oraz tradycyjnych metod serowarstwa, powstają produkty wynoszące roślinne alternatywy dla nabiału na nowy poziom. Bez laktozy, konserwantów, za to z najlepszej jakości składników i przy udziale żywych kultur bakterii. Prosty skład, pyszny smak, 100% roślinnej przyjemności dla każdego!
Po więcej przepisów i inspiracji zajrzyj na: www.wegesiostry.pl
Roślinny kremowy sernik w stylu baskijskim Przepis Dominiki Targosz, autorki książki "Roślinna sprawa" Składniki na tortownicę o średnicy ok. 21 cm Masa: 750 g Smarowańca Kremowego klasycznego od Wege Sióstr 300 g tofu naturalnego (najlepiej typu silken) 200 g cukru pudru 130 g alternatywy dla gęstej śmietany 18 % 30 g skrobi ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka cynamonu (opcjonalnie) 1 laska wanilii (ziarenka) lub ekstrakt waniliowy Spód: 150 g ciasteczek owsianych lub korzennych 70 g Osełki roślinnej od Wege Sióstr 1 łyżka syropu klonowego szczypta soli Ciasteczka rozdrobnij na pył. Rozpuść Osełkę, dodaj sól i syrop klonowy. Wlej do ciasteczek, wymieszaj i przełóż do wyłożonej papierem tortownicy. Wyrównaj i ugnieć na dnie. Piekarnik rozgrzej do 220 °C. Tofu zblenduj ręcznie na kremową pastę. Smarowaniec Kremowy i pozostałe składniki na masę przełóż do miski, wymieszaj dokładnie na gładki krem. Uwaga: zrób to ręcznie trzepaczką - mikser napowietrzy masę i sernik nie będzie idealnie kremowy. Masę wylej na spód i wyrównaj. Wsuń tortownicę do nagrzanego piekarnika. Piecz ok. 45-50 minut aż będzie równomiernie przypieczony i złotobrązowy z wierzchu, ale wciąż płynny w środku. Sernik wystudź i przełóż na noc do lodówki (tego kroku nie można pominąć!). Opcjonalnie: posyp sernik drobnym cukrem i opal cukierniczym palnikiem, by powstała chrupiąca, karmelowa skorupka. Smacznego! Dominika Targosz