AMYLON
Panierka kukurydziana BIO bezglutenowa
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Chrupiąca Panierka Crispy Fish to szybki i prosty sposób na przygotowanie chrupiących kawałków ryby - wystarczy zapanierować i usmażyć. Przygotowane w panierce ryby będą chrupiące jak nigdy wcześniej. Ryba w Chrupiącej Panierce Crispy Fish sprawdzi się jako danie obiadowe, a także jako przystawka. Panierka została wyprodukowana z NATURALNYCH SKŁADNIKÓW.
Mąka, sól, przyprawy.
Panierka kukurydziana BIO bezglutenowa
Chrupiący kurczak z papryką (panierka)
Najniższa cena: 4,75 zł
16% taniej
Chrupiący kurczak z czosnkiem (panierka)
Najniższa cena: 4,75 zł
16% taniej
Panierka do tempury
Najniższa cena: 18,99 zł
Nuggetsy - panierka klasyczna
Chrupiący kurczak - panierka czosnkowa
Chrupiący kurczak - panierka paprykowa
Chrupiący kurczak - panierka serowa
Cebulka prażona
Czarnuszka (nasiona)
Czubrica czerwona
Papryka słodka w płatkach
Rybę myjemy i kroimy na 3 - 4 centymetrowe kawałki. Do szklanki wyciskamy sok z połowy cytryny i dolewamy taką samą ilość zimnej wody, a następnie wsypujemy 1 stołową łyżkę Panierki Crispy Fish. Pokrojoną rybę przekładamy do miski, zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Pozostałą panierkę przesypujemy do miski. Część zamarynowanej ryby przekładamy do miski z panierką (nie osuszamy), a następnie ściskamy - ugniatamy równocześnie wszystkie kawałki ryby. Po każdym ugnieceniu rybę obficie przesypujemy panierką, aby kawałki nie posklejały się. Rybę ugniatamy 5 - 6 razy. Zapanierowane porcje wyjmujemy z panierki po 2 kawałki i uderzając nadgarstkiem o nadgarstek otrząsamy z nadmiaru mąki. Przyrządzoną rybę smażymy w głębokim oleju w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 4 minuty. Czynności powtarzamy z pozostałą rybą. Smacznego.