Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Oryginalna japońska panierka.Tempura jest typową potrawą kuchni japońskiej i zarazem lokalnym przysmakiem. Do jej przygotowania wykorzystuje się zwykle owoce morza (cenione są zwłaszcza krewetki), ale również ryby oraz warzywa a nawet owoce. Zanurza sięje w specjalnym cieście podobnym do naleśnikowego (panierce do tempury) i krótko smaży na głębokim oleju, tworząc w ten sposób delikatną, pyszną otoczkę. Koniecznie polecamy spróbować!
do smażenia
kuchnia japońska
Nuggetsy - panierka klasyczna
Najniższa cena: 4,99 zł
Mieszanka do tempury (panierka do smażenia)
Najniższa cena: 5,79 zł
Chrupiący kurczak - panierka serowa
Najniższa cena: 4,99 zł
Chrupiący kurczak - panierka czosnkowa
Najniższa cena: 4,99 zł
Chrupiący kurczak - panierka paprykowa
Najniższa cena: 4,99 zł
Chrupiący schabowy - panierka klasyczna
Najniższa cena: 4,99 zł
Panierka kukurydziana BIO bezglutenowa
Panko - bułka tarta typu japońskiego (panierka)
Chrupiący kurczak z papryką (panierka)
Chrupiący kurczak z czosnkiem (panierka)
Panierka kukurydziana
Sos sojowy jasny (naturalnie warzony)
Najniższa cena: 5,35 zł
Warzywa do woka
Najniższa cena: 7,79 zł
Makaron Udon
Najniższa cena: 7,59 zł
21% taniej
Sos z grzybów Shiitake
Najniższa cena: 6,15 zł
Pasta do zupy Pho (łagodna)
Najniższa cena: 6,79 zł
Pasta Butter Chicken (łagodna)
Najniższa cena: 6,79 zł
Kimchi (lekko ostre)
Najniższa cena: 12,79 zł
Sos sojowy ciemny (naturalnie warzony)
Makaron pszenny Udon (świeży)
Makaron pszenny Ramen (świeży)
Makaron pszenny (instant)
Olej sezamowy (z prażonego sezamu)
Liście alg morskich nori (6 szt.)
Mleczko kokosowe (tł. 5-7%)
Mleczko kokosowe BIO (tł. 5-7%)
Mleczko kokosowe BIO (tł. 17-19%)
Sposób przygotowania Tempurę przygotuj bezpośrednio przed smażeniem! 1. Saszetkę tempury włóż do zamrażalnika na 20 minut. W tym czasie pokrój ulubione składniki na nieduże kawałki. 2. Wymieszaj mieszankę z bardzo zimną wodą w proporcji 1:1. Masa może mieć grudki. Wrzuć 2 małe kostki lodu, które będą chłodzić masę. 3. Składniki maczaj w masie pozbywając się jej nadmiaru. Smaż w głębokim tłuszczu rozgrzanym do 180 °C na złoty kolor. Wyłóż na papierowy ręcznik i odsącz z nadmiaru oleju. 4. Dopraw przyprawami według uznania i podawaj z ulubionymi sosami.
Najlepiej spożyć przed, numer partii: na spodzie opakowania. Przechowywać w suchym, zacienionym oraz chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu i zużyć w ciągu 2 tygodni.
2
Pieńków 147A, 05-152 Czosnów, Polska
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k., Pieńków 147A, 05-152 Czosnów, Polska www.houseofasia.pl
House of Asia
Marka | House of Asia |
Tempura to japońskie dania oznaczające soczyste kawałki warzyw, owoców morza czy mięsa, otoczone chrupiącym, delikatnym ciastem. Dzięki naszej mieszance przygotujesz je w zaledwie kilka minut.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów