KAMIS
Nuggetsy - panierka klasyczna
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Oryginalna japońska panierka.Tempura jest typową potrawą kuchni japońskiej i zarazem lokalnym przysmakiem. Do jej przygotowania wykorzystuje się zwykle owoce morza (cenione są zwłaszcza krewetki), ale również ryby oraz warzywa a nawet owoce. Zanurza sięje w specjalnym cieście podobnym do naleśnikowego (panierce do tempury) i krótko smaży na głębokim oleju, tworząc w ten sposób delikatną, pyszną otoczkę. Koniecznie polecamy spróbować!
do smażenia
kuchnia japońska
Nuggetsy - panierka klasyczna
Chrupiący kurczak - panierka serowa
Chrupiący schabowy - panierka klasyczna
Chrupiący kurczak - panierka czosnkowa
Chrupiący kurczak - panierka paprykowa
Chrupiący kurczak z czosnkiem (panierka)
Chrupiący kurczak z papryką (panierka)
Mieszanka do tempury (panierka do smażenia)
Makaron pszenny Udon (świeży)
Makaron ryżowy (5 mm) bezglutenowy
Najniższa cena: 7,49 zł
Makaron ryżowy (10 mm) bezglutenowy
Najniższa cena: 7,99 zł
Makaron ryżowy vermicelli bezglutenowy
Najniższa cena: 7,29 zł
Makaron Chow Mein (3-minutowy)
Najniższa cena: 8,25 zł
Makaron Soba
Makaron pszenny Ramen (świeży)
Makaron Ramen
Makaron pszenny (instant)
Najniższa cena: 6,49 zł
35% taniej
Makaron Udon
Makaron ryżowy do zupy Pho (4 mm)
Makaron ryżowy (7 mm) bezglutenowy
Najniższa cena: 7,99 zł
Makaron jajeczny
Sos z grzybów Shiitake
Najniższa cena: 5,25 zł
Liście limonki Kaffir (całe)
Najniższa cena: 8,79 zł
Mleczko kokosowe BIO (tł. 17-19%)
Sposób przygotowania Tempurę przygotuj bezpośrednio przed smażeniem! 1. Saszetkę tempury włóż do zamrażalnika na 20 minut. W tym czasie pokrój ulubione składniki na nieduże kawałki. 2. Wymieszaj mieszankę z bardzo zimną wodą w proporcji 1:1. Masa może mieć grudki. Wrzuć 2 małe kostki lodu, które będą chłodzić masę. 3. Składniki maczaj w masie pozbywając się jej nadmiaru. Smaż w głębokim tłuszczu rozgrzanym do 180 °C na złoty kolor. Wyłóż na papierowy ręcznik i odsącz z nadmiaru oleju. 4. Dopraw przyprawami według uznania i podawaj z ulubionymi sosami.
Najlepiej spożyć przed, numer partii: na spodzie opakowania. Przechowywać w suchym, zacienionym oraz chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu i zużyć w ciągu 2 tygodni.
2
Pieńków 147A, 05-152 Czosnów, Polska
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k., Pieńków 147A, 05-152 Czosnów, Polska www.houseofasia.pl
House of Asia
Marka | House of Asia |
Tempura to japońskie dania oznaczające soczyste kawałki warzyw, owoców morza czy mięsa, otoczone chrupiącym, delikatnym ciastem. Dzięki naszej mieszance przygotujesz je w zaledwie kilka minut.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów