MELVIT
Mąka orkiszowa (do wypieku domowego chleba)
Najniższa cena: 7,99 zł
38% taniej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
ORKISZ to jeden z najstarszych gatunków PSZENICY rozpowszechniony w całej Europie od niemal 10 000 lat. ORKISZ Probio przeciwieństwie do współczesnego ORKISZU jest szlachetny i ma doskonały lekko orzechowy smak. Średniowieczna uzdrowicielka św. Hildegarda uważała ją z podstawę zdrowia i najodpowiedniejsze zboże dla człowieka. Nasz ORKISZ uprawiany jest w czystej naturze na ekologicznych polach.
Mąka orkiszowa (do wypieku domowego chleba)
Najniższa cena: 7,99 zł
38% taniej
Mąka orkiszowa jasna (typ 650)
Mąka orkiszowa pełnoziarnista
Mąka orkiszowa (typ 700) BIO
Mąka orkiszowa (typ 550) BIO
Mąka tortowa orkiszowa (typ 450)
Mąka pełnoziarnista z orkiszu (typ 1850)
Mąka orkiszowa razowa (typ 2000) BIO
Mąka orkiszowa luksusowa (typ 550) BIO
Mąka orkiszowa pełnoziarnista (typ 2000) BIO
Mąka kukurydziana (drobno mielona) bezglutenowa BIO
Mąka z sorgo (drobno mielona) bezglutenowa BIO
Przepis na orkiszowo - gryczane naleśniki
Przygotuj: 150 g mąki ORKISZOWEJ, 150 g mąki gryczanej, 750 ml MLEKA ewentualnie napoju ryżowego, 2 duże jajka, 1 łyżkę oleju, szczyptę soli
Przygotowanie: Wymieszaj wszystkie składniki. Odstaw ciasto na 5 minut, żeby odpoczęło. Naleśniki smażymy na gorącej patelni. Doskonale smakują na słono z nadzieniem szpinakowym, gryczanym czy mięsnym, jak również na słodko z twarogiem, owocami, powidłami.
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25°C.